Працювати чи ні: пенсіонерам розповіли про вигоду для пенсії

Читать на русском
Автор
19252
Виплати у працюючих пенсіонерів більші
Виплати у працюючих пенсіонерів більші

Пізніший вихід на пенсію означає використання більшого коефіцієнта середньої зарплати

Багато українських пенсіонерів відпрацювавши все життя починають отримувати дуже маленьку пенсію. Щоб компенсувати це, частина з них продовжує працювати — за даними Пенсійного фонду працює 2,7 млн пенсіонерів із трохи більш як 10 млн. Їхня пенсія при цьому в середньому на 220 грн більша, ніж у тих, хто не працює.

Соціальна інформаційна платформа пояснює, що це пов’язано з тим, що пенсіонери, які найчастіше працюють люди, які отримали статус нещодавно. Чим пізніше людина виходить на пенсію — тим більший показник середньої зарплати по країні використовують при розрахунку виплат.

Відповідно до фактів, середня пенсія працюючого пенсіонера в Україні — 4759,2 грн. Зазначимо, що за підвищення мінімальної зарплати чи прожиткового мінімуму працюючим пенсіонерам виплати не підвищуються. Одна з таких запланована вже у грудні — прожитковий мінімум для непрацездатних осіб підвищать на 66 грн ., відповідно на стільки збільшиться мінімальна пенсія, а максимальна — зросте на 660 грн. На 2023 рік подібних підвищень до бюджету не закладено — очікується лише індексація.