Щоб отримати максимум: коли потрібно звертатися за субсидією в Україні

Читать на русском
Автор
1095
Субсидія на комуналку надається не всім
Субсидія на комуналку надається не всім. Фото Телеграф

Терміни опалювального та неопалювального сезонів для деяких категорій користувачів відрізняються

Субсидію в Україні можна отримати і не продовжувати кожні пів року, якщо у вас у складі сім’ї та матеріальному становищі нічого не змінилося. Час звернення за субсидією важливий, але не обмежений. Субсидії призначаються у травні на неопалювальний та у жовтні на опалювальний сезон, але подати заяву можна і в інші місяці.

ГУ Пенсійного фонду в Кіровоградській області зазначає, що субсидію призначають з моменту звернення для її призначення і до кінця опалювального сезону. Межі опалювального сезону з 1 жовтня до 30 квітня, а неопалювального з 1 травня до 30 вересня. Якщо будинок опалюється електрикою чи газом, субсидія призначається з 16 жовтня до 15 квітня.

Для отримання субсидії на весь сезон краще звертатись заздалегідь. Якщо заява подана протягом двох місяців з початку сезону (опалювального або неопалювального) субсидія призначається з початку сезону. Якщо пізно прийти, пільги призначаються з місяця звернення, коли виникло право на них.

При заповненні документів важливо врахувати всі нюанси — вказати всіх, хто мешкає в будинку, якщо хтось із прописаних не мешкає — підтвердити документально. Крім офіційних доходів, які видно податковій та ПФУ, є також інші фінанси, які потрібно вказати в заяві. У деяких випадках для призначення субсидії буде потрібний візит інспекції. Нагадаємо, що отримувати пільги при оплаті комуналки можна лише на одну адресу. Це є актуальним для ВПО. При виїзді частини сім’ї за кордон є важливі нюанси.

Раніше "Телеграф" повідомляв, чому можна втратити субсидію — серед причин шлюб або переїзд члена домоволодіння. Окрім зарплати в декларації про доходи слід зазначати й інші види прибутку.