Більше грошей на сплату комуналки: хто та як може отримати нові субсидії

Читати російською
Автор

Під час перерахування субсидій ПФУ враховуватиме доходи за попередні періоди

Кожний отримувач субсидії на комунальні послуги зобов'язаний вчасно інформувати Пенсійний фонд про зміни у своєму майновому положенні. Це стосується як збільшення доходів, так і їх зменшення.

Як пише видання "Знай.UA", посилаючись на уповноважені органи у ПФУ, для виплати субсидії враховують прибутки, які громадянин отримував за попередні періоди. До прикладу, на опалювальний сезон – переглядають доходи за перший і другий квартали поточного року, а на неопалювальний – за третій і четвертий квартали минулого.

Крім того, ймовірний перерахунок субсидій й за заявкою отримувача виключно в рамках встановленого терміну призначення виплат. Є вірогідність, що субсидія на оплату комуналки може стати більшою.

Кого це стосується

- пенсіонери, які залишилися без роботи (непрацюючі) і яким у період розрахунку виплат врахували заробітну плату з попереднього місця роботи;

- українці, які подають уточнення обсягу доходу певний період;

- непрацездатні безробітні, які проживають самостійно, а також мають наднормативну площу житла.

Раніше "Телеграф" розповідав, як подати заявку на перерахунок або нарахування субсидій на сплату комунальних послуг в онлайн-режимі.

Також ми писали про те що з 1 лютого в Україні частково змінилися умови виплати субсидій. Зокрема, ймовірність безготівкової оплати пільгових послуг скасували.