Від 6700 до 13 400 гривень: хто із військових може отримати виплати

Читати російською
Автор

Право на виплати мають кілька категорій військових

Кабінет міністрів запроваджує щомісячні додаткові виплати для громадян нашої країни, які мають звання Героя України, а також для сімей загиблих ветеранів, відзначених нагородами за заслуги перед Батьківщиною.

Призначення та виплати здійснюватимуться Пенсійним фондом України. Йдеться про різні суми, кожна з яких залежить від присвоєної відзнаки. Про це повідомляє пресслужба Міністерства соціальної політики України.

Виплати передбачені для:

  • громадян, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною та яким, починаючи з 2014 року, надано звання Героя України з врученням ордена "Золота Зірка" — 3 розміри мінімальної заробітної плати або 20 100 грн.
  • громадян, яких починаючи з 2014 року нагороджено:

- орденом Богдана Хмельницького трьох ступенів – 2 розміри мінімальної заробітної плати або 13 400 грн.;

- орденом "За мужність" трьох ступенів — 1 розмір мінімальної заробітної плати або 6700 грн;

- орденом княгині Ольги трьох ступенів – 1 розмір мінімальної заробітної плати або 6700 грн.

  • непрацездатних членів сім’ї загиблих (померлих) осіб з числа нагороджених посмертно орденом "Золота Зірка", які отримали звання Героя України або один із перелічених вище орденів — 6 700 грн.

Як отримати виплати

Громадяни, які мають право на отримання зазначених виплат, які перебувають на обліку в територіальних органах ПФУ, призначення нараховуватимуть автоматично.

Особи, які мають право на отримання допомоги, але не перебувають на обліку в органах ПФУ, мають звернутися до Пенсійного фонду для призначення виплат.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, що для деяких українських військових передбачено виплати від держави у розмірі 100 тисяч гривень.