До +24 градусів: коли в Україну прийде потепління, і який ще сюрприз принесе березень

Читати російською
Автор

Синоптик Станіслав Щедрін озвучив прогноз погоди в Україні до кінця березня

Цього року березень здивував температурними гойдалками і приніс із собою велику кількість опадів у вигляді дощу, а часом і снігу. Практично до кінця цього місяця в Україні переважатиме нестійка погодна.

Така погода продовжиться до 23-24 березня. У цей період найтепліше буде в західній частині країни. Температура повітря в цих областях сягатиме +10…+14 градусів. А також на півдні — стовпчики термометрів підійматимуться до +12..+16 градусів. Такий прогноз озвучив народний синоптик Станіслав Щедрін, повідомляє "Радіо Трек".

За його словами, у цих областях, попри гарну погоду, очікуються опади у вигляді дощів і часом навіть можливий мокрий сніг. Водночас на решті території країни температура повітря коливатиметься в межах від +7..+9 градусів до +10..+12.

Вже з 25 березня в Україну почнуть надходити більш стабільні повітряні маси, почнеться антициклонічна діяльність. Тому в більшості областей настане значне потепління — до +19..+22 градусів. А на півдні очікується до +23..+24 градусів. Однак Щедрін зазначив, що ночі будуть холодними. Не виключені й невеликі заморозки.

Останні дні березня будуть переважно сонячними та без опадів. Лише у деяких областях може бути короткочасний невеликий дощ.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав, що синоптики дали прогноз погоди на початок квітня в Україні. За їхніми словами, на більшій частині країни буде тепло, проте другий місяць весни піднесе свої сюрпризи.