"Ткаченко знищує культуру": голова Мінкульту нарвався на акцію протесту на Книжковому Арсеналі (фото)

Читать на русском
Автор
756
України незадоволені роботою нинішнього голови Мінкульту
України незадоволені роботою нинішнього голови Мінкульту. Фото lb.ua

Українці створили другу петицію з вимогою відправити міністра у відставку

У п’ятницю, 23 червня, на Книжковому Арсеналі відбулася акція протесту з вимогою звільнити міністра культури України Олександра Ткаченка. Учасники з плакатами "Ткаченко геть", "Ткаченко знищує культуру" та "Ткаченко у відставку" не давали виступати міністру.

Подробиці розповіли на порталі Lb.ua. Дискусія була присвячена темі "Критичність моменту: державна політика у сфері книговидання".

Міністр під час виступу звернувся до протестувальників та запропонував поспілкуватися після дискусії. Також він закликав присутніх опустити плакати, щоб руки не втомилися, але у відповідь лише почув, що вони не втомляться. Також частина присутніх у момент, коли міністру дали слово, почала мукати та по-іншому висловлювати своє невдоволення. На плакатах також були гасла "Розграбовані музеї = бездіяльність Ткаченка", "Не бачиш причин? Побач", "Нам не потрібен міністр малорос" та інші.

Епопея з вимогою про звільнення Олександра Ткаченка розпочалася ще 2 червня, коли петиція з аналогічною вимогою набрала 25 тисяч підписів. Але після розгляду прем’єр Денис Шмигаль заявив, що підстав для звільнення немає. У четвер, 22 червня, на сайті петицій з’явилася повторна вимога про звільнення Ткаченка.

Причина вимог звільнити міністра культури

Олександра Ткаченка вимагають звільнити через те, що його звинувачують у сприянні "злочинному рішенню Держкіно щодо реорганізації Довженка-центру" та нездійсненню "належних заходів щодо захисту та збереження художніх творів від російської агресії".

Раніше "Телеграф" розповідав про те, що у листопаді 2021 року Олександр Ткаченко вже подавав у відставку. Він заявляв тоді, що передача Держкіно до сфери управління Кабінету міністрів "не відповідає його цінностям".