Чи впливає на нарахування субсидії отримання страхових виплат: пояснення від ПФУ

Читать на русском
Автор
1262
Українці можуть отримувати грошову допомогу на оплату ЖКП
Українці можуть отримувати грошову допомогу на оплату ЖКП. Фото Pixabay

Сума субсидії залежить від доходу конкретної сім’ї

Українські сім’ї, витрати яких на оплату комуналки перевищують 15% їхнього доходу, мають право на отримання житлової субсидії. При цьому враховується середньомісячний сукупний дохід домогосподарства.

Про те, чи беруть до уваги отримання членом сім’ї одноразової страхової виплати, розповіли в Головному управлінні Пенсійного фонду України в Донецькій області.

Як пояснили фахівці, до середньомісячного сукупного доходу не враховуються суми, що виплачуються в порядку відшкодування шкоди, заподіяної здоров’ю працівника під час виконання ним своїх трудових обов’язків, а також допомога, компенсація, що надається відповідно до законодавства або за рішеннями органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ, організацій незалежно від форми власності, є одноразовою та отримана протягом одного календарного року.

"Тобто при розрахунку субсидії одноразова страхова виплата дружині у разі смерті чоловіка, який загинув під час виконання трудових обов’язків, не враховується до середньомісячного сукупного доходу (замість цього щомісячні – враховуються)", — відповіли там на запитання українки.

Як повідомляв "Телеграф", раніше у ПФУ розповіли, на яку дату визначається кількість членів домогосподарства при зверненні за нарахуванням субсидії.