Це не боротьба із Заходом: українцям пояснили, чому путін розпочав війну

Читать на русском
Автор
22000
Кривавий диктатор путін
Кривавий диктатор путін. Фото Відкриті джерела

Російський соціолог назвав причину, чому путін напав на Україну

Послідовний критик президента рф, російський економіст і соціолог Владислав Іноземцев, який раніше розповів, як боляче вдарять по росіянах західні санкції, виклав свою версію, чому диктатор путін вирішив розпочати війну з Україною, яка триває вже 19-й день.

Причину того, що сталося, Іноземців розповів в інтерв’ю obozrevatel.

Свіжі факти та аналітика – достовірно про війну з росією

За словами Іноземцева, всі помиляються щодо того, що путін нібито розв’язав війну через Захід.

"Мовляв, Україна – це ніщо, це поле бою, у нас велика боротьба за світову гегемонію: Захід тисне, ми чинимо опір… Це не так. Проблема ця почалася давно, і якби йшлося тільки про це, то у Путіна б не було з самого початку його правління ось цієї постійної ностальгії за СРСР, постійного плачу по Україні – йому було б начхати", — зазначив експерт.

Іноземців привів у приклад януковича, якого путін "проштовхнув" у 2004 році. Проте цим він лише зруйнував російську репутацію в Україні.

"І цей момент… Його там мордою об стіл вдарили, так? Він запам’ятав. Потім піднімав ціну на газ, виторговував Чорноморський флот, потім знову засовував Януковича і, нарешті, засунув. Потім Януковича вигнали – це була ще більша образа! Тоді пішли Крим і Донбас, він вирішив розколоти Україну на кілька частин. Це не вийшло – Путіна знову вдарили мордою об стіл. Тепер він прийшов утретє", — пояснює соціолог.

За його словами, у путіна маніакальне явище, не пов’язане ні із Заходом, ні з Вашингтоном: він ненавидить Україну як суб’єкт. Він вважає, що в Україні живуть "недолюди", що жодної української нації немає і не може бути.

"Українська тема для нього – це ідея фікс", — зазначив Іноземцев.

Тим часом українські експерти порахували, що рф з початку війни в Україні завдала українській інфраструктурі збитків більш ніж на 119 мільярдів доларів. Зазначимо, що сума збитків зростає щодня із продовженням військових дій.

Раніше "Телеграф" повідомляв, що у неділю, 13 березня, на 18-й день повномасштабного вторгнення росії в Україну окупанти атакували Яворівський полігон у Львівській області. Як вважають у Білому домі, бомбардування полігону відбулося через розчарування кривавого диктатора володимира путіна ходом війни в Україні.