Момент втрачено: переговорник пояснив, чому російські еліти не зупинять путіна

Читать на русском
Автор
22348
Під контролем путіна російські еліти та спецслужби
Під контролем путіна російські еліти та спецслужби. Фото reuters.com

Гармаш вважає, що розраховувати на рішучість оточення путіна у питанні ядерного удару не можна

Голова Центру дослідження соціальних перспектив Донбасу, один із учасників політичної підгрупи переговорників у Мінську Сергій Гармаш вважає, що російські еліти або співробітники тієї ж ФСБ не зможуть зупинити російського президента путіна, якщо той зважиться на використання тактичної ядерної зброї у війні проти України. Про це Гармаш заявив у коментарі "Телеграфу".

За його словами, вже не варто розраховувати на російські еліти чи спецслужби, які б могли зупинити путіна.

Перевірені новини про війну і не тільки шукайте у нашому Telegram

Гармаш вважає, що саме вони зробили путіна таким, яким він став.

"Вони його вже не контролюють. Це він контролює їх. Момент втрачено", — заявив переговорник.

Нагадаємо, на початку 2022 року "ядерна п’ятірка" — США, Великобританія, Франція, рф і Китай — виступили із спільною заявою про неприпустимість ядерної війни. Однак після того, як росія розв’язала повномасштабну війну на території України, у путіна не раз натякали на натискання тієї самої "кнопки". Експрезидент дмитро медведєв навіть назвав чотири приводи, через які росія може вдатися до ядерної атаки.

Раніше "Телеграф" повідомляв, що у МВС України вважають ризик ядерного удару по нашій країні малоймовірним. Однак зазначається, що росія може піти на застосування ядерної зброї у крайньому випадку. Тоді як у ЦРУ США закликають уважно стежити за поведінкою путіна в ядерній сфері.рф терпить у війні проти України невдачі, тож не можна виключати ядерної загрози.