Шлях буде довгим: Бербок висловилася про вступ України до ЄС

Читать на русском
Автор
1966
Анналена Бербок
Анналена Бербок. Фото kyivpost.com

Європейському Союзу також потрібно буде зробити кілька кроків

Україна офіційно набула статусу кандидата в ЄС влітку 2022 року. Для Києва це історичний момент і країна орієнтована на спільне майбутнє з Європою, але шлях туди буде довгим, іноді й важким.

Таку думку висловила глава МЗС Німеччини Анналена Бербок в інтерв’ю румунському каналу Digi 24. Політик зазначила, що в Європі надають Україні всіляку підтримку у приведенні правових моментів та стандартів у відповідність до європейських, що прокладає шлях до ЄС.

Бербок також наголосила, що ЄС також потрібно провести роботу. Серед моментів, які потребують розробки, є спосіб діяти та приймати рішення після розширення Європейського Союзу. Для цього потрібно провести низку реформ.

Щоб допомогти Україні вже зараз, Європа може відгукнутися на заклик президента Володимира Зеленського та допомогти з відновленням енергосистеми. Зазначимо, що президент назвав початок переговорів щодо вступу до ЄС однією з пріоритетних цілей на 2023 рік. Київ отримав підтримку багатьох країн на шляху до ЄС, навіть таких традиційно скептичних, як Угорщина.

Раніше Бербок також висловилася про росію та продовження співпраці з нею. Вона вважає, що із сучасною росією можна вести діалог мовою санкцій, доки країна продовжує війну проти України. Ставка має бути на зміцнення спільної безпеки перед рф, заявила глава МЗС ФРН. "Телеграф" також повідомляв, що окрім заявки до ЄС Україна подала заяву на вступ до НАТО.