Секретний інгредієнт, який зробить ваш борщ незабутньо смачним

Читать на русском
Автор
7165
Секретний інгредієнт, який зробить ваш борщ незабутньо смачним

Щоб приготувати смачну страву, потрібно знати кілька "секретиків".

Смачний, наваристий борщ — одна з основних страв традиційної української кухні. Попри "класичний" рецепт, у кожної господині є свої "таємні" інгредієнти та різні секрети та лайфхаки, як зробити борщ ще смачнішим. Нагадаємо, що український борщ знаходиться у топ-20 найсмачніших перших страв світу.

Які продукти ще можна додати до "стандартного" набору овочів для борщу, щоб зробити його смак ще яскравішим, пише Ukr.Media.

Що додати в борщ, щоб він був смачнішим

  • Ягоди

Щоб нейтралізувати насолоду томатів, моркви та інших овочів у борщ можна додати кислі ягоди: калину, брусницю або журавлину. Перед тим, як додати ягоди у страву, потрібно їх довести до кашоподібного стану. Ягідне пюре можна додавати як прямо в каструлю, так і до засмаження.

  • Розсіл

Розсіл у розсольнику звучить логічно, проте до чого тут борщ. Виявляється, кислота розсолу сприяє збереженню кольору борщу, і також допомагає позбавитися солодкого смаку, надавши борщу кислинку. На кожний літр води потрібно додавати по 100 мл розсолу. Зазвичай рідину додають при обсмажуванні буряка.

  • Масло

Щоб борщ не був "порожнім" і не наваристим, то можна до нього додати шматочок вершкового масла. Також цей продукт зберігає червоний колір страви.

Нагадаємо, раніше Телеграф писав, як в українському уряді хочуть популяризувати борщ та інші національні страви на світовому рівні. Ще раніше з’явилася ініціатива щодо введення в календар спеціального "смачного" свята, яким може стати День українського борщу.

Також ми розповідали, який секретний інгредієнт пропонують додавати господиням у борщ, щоб він був найсмачнішим.