Який секретний інгредієнт зробить мариновані огірки ідеальними: оригінальний рецепт

Читать на русском
Автор
4356
Сезон маринування огірків у розпалі
Сезон маринування огірків у розпалі. Фото 24tv.ua

Оливки додадуть маринованим огіркам пікантного смаку

Окрім більш звичайних варіантів консервації овочів на зиму можна спробувати нестандартний спосіб і приготувати закусочні огірки з оливками. Овочі за таким рецептом виходять хрумкими, а в поєднанні з оливками ви отримуєте оригінальний смак.

Як повідомляє "Телеграф", цікавим рецептом маринованих огірків поділилася на своєму Ютуб-каналі українська фудблогерка Лілія Цвіт. За її словами, для цього способу консервації слід обрати дрібні свіжі огірки. Щоби побачити відео, доскрольте до кінця сторінки.

Інгредієнти

На дно банки (1 л):

  • цибуля — 0,5 шт.
  • перець — 0,5 шт.
  • морква — 1 шт.
  • часник — 3 зубчики
  • кріп — 1 шт.
  • лимон — 0,5 скибки
  • гірчиця в зернах — 0,5 ч.л.
  • огірки — 6-10 шт.
  • оливки — 6-10 шт.

Маринад:

  • вода — 1,5 л
  • сіль — 3 ст.л. 60 г
  • цукор — 6 ст.л. 150 г
  • оцет — 150 мл
  • суміш перців — 1 ч.л.

Спосіб приготування:

  1. Огірки замочити у холодній воді на 2 години, щоби вони набрали вологи і були хрумкими. Після цього обрізати краї овочів.
  2. На дно літрової банки покласти парасольку кропу, половину цибулі, нарізаної півкільцями, половину перцю, одну моркву, порізану кружечками, а також подрібнений часник. Щільно наповнити банку огірками. Зверху викласти оливки, половину кружечка лимона, пів чайної ложки гірчиці в зернах.
  3. До води додати оцет, сіль і цукор, одну чайну ложку суміші перців, потім перемішати та довести до кипіння.
  4. Гарячим маринадом залити огірки. Накрити чистими кришками і відправити стерилізуватися на 10 хвилин. Стерилізовані огірки виймаємо і герметично закручуємо. Обертаємо догори дном.

Мариновані огірки готові! Ця закуска чудово доповнить як звичайний обід, так і святковий стіл.

Нагадаємо, існує декілька правил у виборі огірків для консервації. Адже не всі сорти овочів підходять для маринування на зиму.

Раніше "Телеграф" розповідав, чому розсіл у банках з консервацією біліє. Дізнайтеся, яких помилок не можна припускатися в процесі приготування "закруток" на зиму.