Простий рецепт сирників без яєць і борошна: виходять дуже ніжними та смачними (відео)

Читати російською
Автор

На деяких інгредієнтах для сирників можна заощадити

Сирники – дуже проста страва, яку багато хто готує на сніданок. Існує безліч рецептів цього десерту, сирники можна випікати в духовці або смажити на сковороді, восени в них додають гарбуз. Не менш смачними вони виходять, якщо не використовувати яйця і борошно. Десерт буде кориснішим, та й заощадити вдасться.

Рецептом ніжних сирників без яєць та борошна поділилася фудблогерка Таті Чуднова в Instagram. Навіть без цих компонентів випічка порадує вас насиченим смаком і приємною текстурою. Соус або джем до сирників можна підібрати на свій смак.

Складові:

  • сир – 300 г
  • цукор – 35 г (1,5 ст. л.)
  • манка — 25 г (1 ст. л.) + для обвалення 2 ст. л.
  • шоколад – 40 г

Спосіб приготування:

  1. Перетираємо через сито або перебиваємо сир блендером. Додаємо цукор та манку, перемішуємо та залишаємо на 15 хвилин, щоб манка набухла.
  2. Формуємо кульки, притискаємо пальцями і кладемо шоколад у центр, закручуємо знову в кульку і обвалюємо в манці. На сковороду з антипригарним покриттям додаємо краплю олії та розподіляємо серветкою, викладаємо сирники й випікаємо під кришкою, з обох боків по 5 хвилин до золотого кольору, на маленькому вогні.
  3. Подаємо зі сметаною та ягідним соусом.

Раніше "Телеграф" ділився рецептом ідеальної шарлотки. А також ми писали, як приготувати тісто для вареників, щоб вони не розвалювалися при варінні.