Жалілися на Зеленського та "травлю" в Україні: куди пропав комічний дует "Кролики" і що говорить про війну

Читать на русском
Автор
1813
Де зараз "Кролики" і що говорять про війну Новина оновлена 12 жовтня 2024, 18:10
Де зараз "Кролики" і що говорять про війну. Фото https://www.instagram.com/vdanmos/

Останній концерт "Кроликів" відбувся в Україні у листопаді 2015 року

Багато артистів зайняли по війні, розв’язаній Російською Федерацією, мовчазну позицію. Крім уродженки Києва, гумористки Клари Новікової, не засудив путінську агресію й комічний дует "Кролики", який був дуже популярним як в Україні, так і в країнах СНД.

"Телеграф" вирішив з’ясувати, де зараз Володимир Данилець та Володимир Мойсеєнко, чим вони займаються. Ми також дізналися, що "Кролики" говорять про війну в Україні.

Творчий шлях та успіх комічного дуету "Кролики"

Артисти Володимир Данилець та Володимир Мойсеєнко які свого часу стали улюбленцями публіки, познайомилися під час вступних іспитів до Київського естрадно-циркового училища. Володимир Данилець родом із Дмитрівки (Чернігівська область), а Володимир Мойсеєнконародився у селищі Глібичове у Ленінградській області, але незабаром його родина переїхала до Києва.

Після закінчення навчання артисти потрапили до Укрконцерту і виступали разом, тож потоваришували. А згодом познайомилися з режисером Євгеном Перебейносом, який запропонував створити комічний дует. Назва походить від мініатюри мінського автора Володимира Перцова "Кролики — це не тільки цінне хутро".

Володимир Данилець та Володимир Мойсеєнко
Володимир Данилець та Володимир Мойсеєнко

Гумористи виступали на українському телебаченні, брали участь у різних конкурсах, а невдовзі потрапили до "Аншлагу", який приніс їм ще більшу популярність, як в Україні, так і Росії.

"Кролики" разом із Кларою Новіковою
"Кролики" разом із Кларою Новіковою

Але у 2014 році дует "Кролики" почали критикувати, оскільки коли розпочалася війна на Донбасі, українські артисти продовжували виступати на території Російської Федерації. У 2015 році вони відвідали анексований Крим, а також взяли участь у "Телемості між Росією та Україною "Треба поговорити"", організованим пропагандистським каналом, за що опинилися в базі "Миротворець".

Дует "Кролики"
В Україні "Кролики" востаннє виступали у 2015 році

У 2020 році комічний дует дав інтерв’ю Олені Бондаренко для ресурсу "Эхо Києва", де вони розповіли, що не розуміють, чому не можуть виступати у рідній країні. За їхніми словами, їх звинуватили у тому, чого вони не робили й висловились, що їм репутацію зіпсували продажні ЗМІ.

Вони ще тоді висловилися про Зеленського, мовляв, якщо він ішов у президенти, то хотів щось зробити, адже він себе так позиціонував і люди йому вірили. "Навіть ми йому вірили. Але щось, як він позиціонував себе тоді й те, що ми бачимо зараз, можна коротко описати словами: Мовчи смуток, мовчи", — зазначив Данилець.

Також він сказав, що "Кролики" не хочуть брати участь у братовбивчій війні. Данилець зазначив, що це (АТО — прим. авт.) потрібно якнайшвидше закінчити, і що він не хоче називати це війною. За його словами, це важкий конфлікт.

Ще в інтерв’ю "Кролики" зазначили, що більше вдячні Москві, аніж Україні, бо на українському телебаченні вони "пролітали". А ось у Росії їх підтримали більше.

На початку лютого 2022 року Володимир Данилець та Володимир Мойсеєнко стали гостями російської передачі "Доля людини". Артисти в ній також поскаржилися на "травлю" в Україні, яка, за їхніми словами, розпочалося ще у 2015 році. Тоді їм зірвали два концерти, які було заплановано у Трускавці.

"Кролики"
"Кролики" потрапили до бази "Миротворець"

Українські коміки зазначили, що на них звалилася хвиля критики через неправильно змонтовану програму на російському телебаченні. У ньому показали, що "Кролики" посміхалися та аплодували, коли на сцені виконували пісню про санкції проти України.

Артисти заявили, що через це їх почали "травити" у рідній країні, тому у листопаді 2015 року вони вирішили припинити концертну діяльність. Останній їхній концерт був у Чернігові.

Також у програмі артисти заявили, що українці хочуть жити у мирі з Росією і висловилися про свого колишнього колегу Володимира Зеленського, який обійняв посаду президента. Коміки зазначили, що "на нього вплинули якісь сили", оскільки Зеленський змінив свою риторику, тобто, його думки до і після виборів сильно відрізнялися.

"Він виступав за щастя, за радість і критикував зненавиджених політиків народом України. І коли все це сталося – це боляче. Не тільки для нас, як для артистів, а й для всього народу українського ", — сказали коміки.

Дует "Кролики"
"Кролики" на російській теєпередачі

Де зараз "Кролики" і що говорять про війну з Росією

Коли 22 лютого 2022 року Росія розпочала повномасштабне вторгнення на територію України, комічний дует зайняв мовчазну позицію. У соціальних мережах вони публічно не засудили злочини путінської армії та загалом зникли з медійного простору.

Ходили чутки, що "Кролики" поїхали до Росії, але в грудні 2022 року їхній колега Віктор Андрієнко в інтерв’ю "Rostyslove Production" розповів, що його дружина помітила гумористів у Києві на благодійному концерті. Крім того, рік тому у жовтні "Кроликів" помітили на прощанні з Ніною Матвієнкою у Києві. Це була їхня перша поява на публіці з початку повномасштабної війни в Україні.

Володимир Данилець та Володимир Мойсеєнко
"Кролики" на прощанні з Матвієнком у Києві, Фото: t.me/muzvar_uа

"Телеграф" писав раніше, що говорить про війну уродженець Дніпра Сергій Дроботенко. Гуморист продовжує свою діяльність у Російській Федерації.