Виступили "Za Росію" на підтримку війни: як гурт Uma2rman закликав вбивати українських фанатів (фото, відео)

Читать на русском
Автор
1735
Сергій та Володимир Кристовські підтримують війну в Україні Новина оновлена 13 жовтня 2024, 16:26
Сергій та Володимир Кристовські підтримують війну в Україні. Фото Колаж "Телеграфу"

Їздять до анексованого Криму і виходять на одну сцену з затятими путіністами

Російський рок-гурт Uma2rman ("Уматурман") мав чимало шанувальників у мирній Україні, проте на відміну від "Ляпис Трубєцкой", музиканти продалися Кремлю.

Рідні брати, лідери колективу Сергій та Володимир Кристовські гастролюють у Росії та отримують криваві рублі. "Телеграф" розповідає, що відомо про Uma2rman і як вони стали на сторону зла.

Що відомо про гурт Uma2rman

Російська рок-група з Нижнього Новгорода, заснована Сергієм та Володимиром Кристовськими, отримала свою назву на честь улюбленої актриси музикантів Уми Турман. Колектив було створено у 2003 році.

Артисти стали відомі завдяки хітам "Прасковья", "Ума Турман", "Проститься". Крім того, Uma2rman виконала заголовну пісню для ситкому "Татусеві доньки".

уматурман
Фото: instagram.com/uma2rmanband

Uma2rman та війна в Україні

До 2014 року Кристовські були "поза політикою" і не давали жодних політичних заяв. Вже у 2015 році рок-гурт виступив із концертом на так званому фестивалі "Кузница Победы" ("Кузня Перемоги") пропагандистського байкер-клубу "Нічні Вовки", що відбувся в анексованому Севастополі в Криму.

За свідоме порушення державного кордону України, а також участь у пропагандистських заходах на окупованому півострові Сергій та Володимир Кристовські потрапили до бази даних "Миротворець".

Сергій Кристовський Володимир Кристовський
Фото: myrotvorets.center/criminal

З моменту початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну Uma2rman віддала перевагу зайняти позицію мовчання. 1 березня 2022 року в Інстаграмі було опубліковано нейтральний пост, присвячений весні: "З приходом тепла прийде і закінчення всього цього".

засніжена гора
Фото: instagram.com/uma2rmanband

16 квітня 2022 року музиканти виступили з концертом у рамках марафону "Za Росію". Це була пропагандистська акція на підтримку воєнних дій РФ проти України. Також заходи проходили на території анексованого Кримського півострова. За даними ЗМІ, на сам марафон у Кремлі витратили майже 100 млн рублів (близько 43 млн грн). Uma2rman отримала з них 4,1 млн рублів (1,76 млн грн).

уматурман Сергій Кристовський Володимир Кристовський
Uma2rman на афіші пропагандистського марафону "Za Росію"

Зараз путіністи гастролюють російськими містами, виступають на музичних фестивалях разом з рештою прихильників кровопролитної війни. Наприклад, із затятою путіністкою Ларисою Доліною, яка в серпні цього року звинуватила українців у крадіжці квартири в Москві. Сторінка Uma2rman в Інстаграмі недоступна для перегляду на території України, а коментарі до постів закриті. Очевидно, не хочуть бачити хвилю хейту від колишніх українських фанатів.

Володимир Кристовський Лариса Доліна
Фото: instagram.com/uma2rmanband

Нагадаємо, деякі українські артисти відомі тісною дружбою з росіянами. Раніше "Телеграф" писав, де зараз репер Kyivstoner, який закликав Росію до Києва.