Біатлон та сноуборд: результати 11-го ігрового дня на Олімпіаді у Пекіні

Читать на русском
Автор
Біатлон на Олімпіаді
Біатлон на Олімпіаді. Фото facebook.com/olympicua

Надії українців на успіх біатлоністів в естафеті не справдилися.

У вівторок, 15 лютого, на Олімпійських іграх у Пекіні відбувся 11-й ігровий день, який подарував шанувальникам спорту медальні змагання у 9 дисциплінах.

"Телеграф" вів текстову трансляцію ігрового дня.

ОЛІМПІАДА-2022: МЕДАЛЬНИЙ ЗАЛІК

15 лютого визначилися олімпійські чемпіони у сноуборді, гірськолижному спорті, біатлоні, ковзанярському спорті, лижному двоборстві, фрістайлі та бобслеї. Через сильні морози біатлонну естафету у чоловіків перенесли на більш ранній час. Саме з біатлоном Україна пов’язувала головні надії на медаль, щоправда, ймовірність цього була невелика.

Результати змагань на Олімпійських іграх у Пекіні 15 лютого

Медальні змагання:

Першою в біг-ейрі стала Анна Гессер з Австрії, друге місце за представницею Нової Зеландії – Зої Садовськи-Сіннотт, третє – за японкою Кокомо Мурасе

"Золото" у слоупстайлі виграла представниця Швейцарії Матільда ​​Греммо, на другому місці розташувалася китаянка Ейлін Гу, а третьою стала естонка Келлі Сілдару

Швейцарська гірськолижниця Корін Зутер виграла "золото" у швидкісному спуску, срібним призером стала представниця Італії Софія Годжа, "бронза" дісталася її співвітчизниці Наді Делаго.

Китайський сноубордист Су Імін виграв "золото" у дисципліні біг-ейр, срібним призером став норвежець Монс Ройсланд, а "бронза" дісталася представнику Канади Максу Парро.

Збірна Норвегії виграла чоловічу естафету (біатлон), французи — другі, а команда ОКР – третя.

Збірна Канади з ковзанярського спорту виграла жіночу командну гонку переслідування, "срібло" взяли японки, а "бронзу" — Нідерланди.

Збірна Норвегії з ковзанярського спорту виграла чоловічу командну гонку переслідування. Друге місце у збірної ОКР, а третє — в американців.

Норвежець Йорген Граабак виграв "золото" у змаганнях з лижного двоборства, срібним призером став його співвітчизник Йєнс Лураас Офтебро, а "бронза" дісталася представнику Японії Акіто Ватабе.

Німецькі бобслеїсти Франческо Фрідріх і Торстен Маргіс виграли змагань двійок, друге місце дісталося їхнім співвітчизникам Йоганнесу Лохнеру та Флоріану Бауеру, а "бронзу" виграли Крістоф Гафер та Маттіас Зоммер.

Виступи українців:

Біатлоністи Богдан Цимбал, Артем Прима, Антон Дудченко, Дмитро Підручний посіли 9 місце в естафеті.

Дмитро Мазурчук посів 33-е місце у лижному двоборстві за підсумками стрибків із трампліна.

Дмитро Мазурчук після лижних перегонів у двоборстві посів 32 місце.

Фристайлісти Олександр Абраменко та Олександр Окіпнюк вийшли у фінал змагань із лижної акробатики, Дмитро Котовський вилетів.

Фігуристка Анастасія Шаботова за підсумками короткої програми посіла 30 місце і не виступить у довільній програмі.

Нагадаємо, 14 лютого на Олімпійських іграх у Пекіні було розіграно всього 4 комплекти нагород, проте запам’ятався цей ігровий день насамперед рішенням Спортивного арбітражного суду щодо російської фігуристки Каміли Валієвої. У США жорстко розкритикували цей вердикт, а у РФ заступилися за співвітчизницю. Скандал зрикошетив навіть в українського коментатора.