ФІФА відмовила Зеленському у проханні виступити перед фіналом ЧС-2022

Читать на русском
Автор
803
Володимир Зеленський
Володимир Зеленський. Фото president.gov.ua

Глава держави частенько виступає із відеозверненнями на різних світових заходах

Президент України Володимир Зеленський, якого видання Politico назвало найвпливовішою людиною Європи у 2022 році, хотів поділитися посланням про мир у всьому світі до початку фінального матчу чемпіонату світу з футболу в Катарі Аргентина – Франція.

Про це повідомляє CNN. За інформацією джерела, цю ініціативу відхилили у Міжнародній федерації футболу (ФІФА), щоправда, переговори ще тривають.

У виданні зазначили, що Офіс президента України запропонував ФІФА, щоб Зеленський звернувся до гостей фінального матчу мундіалю 18 грудня, а після відмови українська сторона була дуже здивована.

"Ми думали, що ФІФА хоче використовувати свою платформу на благо", — сказало джерело, знайоме із ситуацією. У CNN зазначили, що переговори між сторонами все ще йдуть, а ФІФА поки не давала жодних коментарів щодо цього.

Нагадаємо, Зеленський неодноразово намагався використати великі світові події, незалежно від їхньої тематики, для утримання уваги світової спільноти до війни в Україні. Президент України виступав по відеозв’язку на саміті G20, на врученні музичної премії Греммі й навіть на Каннському кінофестивалі.