Знаменитого велогонника знайшли мертвим в офісі: що сталося

Читать на русском
Автор
569
Знаменитого велогонника знайшли мертвим в офісі: що сталося

Льюве Вестра двічі ставав чемпіоном Нідерландів

Нещодавно ми писали, що відомий велогонщик загинув під колесами вантажівки. І ось нова трагічна новина для велосипедного спорту. У віці 40 років у Нідерландах помер відомий виступами за казахстанську Astana Pro Team велогонщик Льюве Вестра.

Рідні Вестри виявили спортсмена непритомним у його офісі в Зваагдейці, Північна Голландія. Реанімаційні заходи успіху не мали, повідомляє Wielerflits.nl.

За розповідями близьких, кілька останніх років складалися для Вестри не найкращим чином. Після завершення кар’єри він одружився зі своєю австралійською дівчиною, з якою відкрив готель для велосипедистів в Іспанії. Минулого літа вони розлучилися, готель був проданий, і Вестра повернувся на батьківщину.

За свою кар’єру Вестра вигравав етапи "Вуельти Каталонії" та "Крітеріума Дофіне", а також допомагав Вінченцо Нібалі перемогти на "Тур де Франс"-2014. Загалом він виграв 30 гонок, зокрема ставав дворазовим чемпіоном Нідерландів у гонці з роздільним стартом.

Раніше повідомлялося про загибель під Кремінною футболіста Олексія Биковського, який повертався до побратимів після успішного виконання бойового завдання.

Нагадаємо, у боях з російськими окупантами під Бахмутом загинув український силач Андрій Дмитрієв.