"МОК — бовдури": росіянам відчинили двері на Олімпійські ігри, але вони тільки істерять

Читать на русском
Автор
842
Олександр Тихонов
Олександр Тихонов. Фото lezgigazet.ru

Росіянам, які активно не підтримували бойові дії, запропонували повернутися до міжнародного спорту

У середу, 25 січня, стало відомо, що Міжнародний олімпійський комітет (МОК) хоче повернути російських та білоруських спортсменів на міжнародні змагання, обмежившись лише однією умовою для атлетів. У рф пропозицію МОК лише критикують.

Чотириразовий олімпійський чемпіон Олександр Тихонов у коментарі Р-Спорт назвав представників МОК бовдурами. До речі, це рішення спровокувало масову істерію в росії.

"МОК — бовдури, іді*ти. Політика — це не їхнє питання. Нехай МОК займається олімпізмом, а не політикою", — заявив Тихонов.

"Спеціально робиться розкол, щоб навіть усередині команд у спортсменів було не розуміння. Хлопців просто змушують відмовлятися від країни таким чином. Не знаю, вони письмову заяву вимагатимуть з них? Я давно думала, що так зроблять", — цитує депутата Держдуми Світлану Журову metaratings.

"МОК у своєму рішенні говорить про можливість допуску спортсменів, намагаючись показати гнучкість своєї позиції. Разом з тим вважаємо неприпустимим визначати для спортсменів особливі умови участі, які не відповідають Олімпійській хартії, принципам рівноправності та справедливості. Ніяка політика не може і не повинна втручатися у спорт. Тут немає місця спекуляціям про СВО", — цитує міністра спорту рф Олега Матицина ТАСС.

"Вважаю за неможливе коментувати до розгляду. Потрібно дивитися, що буде прийнято. Поки що в очі впадає одне — навіть у формулюваннях ініціативи занадто багато політики, що має бути чуже ідеям олімпійської сім’ї", — цитує прессекретаря президента рф Дмитра Пєскова РБК.

Нагадаємо, у росії наполягають, що спортсмени ні в чому не винні, а тому їх потрібно допустити до міжнародних змагань.

Раніше повідомлялося, що росію та Білорусь позбавили права на трансляцію Олімпіад з 2026 року.