"Поводилися як із громадянином 3-го класу": російську тенісистку не пустили на польський літак

Читать на русском
Автор
1033
Віталія Дьяченко
Віталія Дьяченко. Фото instagram.com/vdiatchenko8

Спортсменка мала летіти з Каїру до Ніцци через Варшаву

Російська тенісистка, 250-та ракетка світу Віталія Дьяченко заявила, що її не пустили на літак через паспорт рф. Напередодні російська тенісистка Анастасія Потапова розповіла про стосунки з колегами з України.

Відповідний коментар Дьяченко доступний у сторіс на її сторінці в Instagram. Тенісистка поскаржилася, що польська авіакомпанія Lott Airlines не пустила її на борт літака через її громадянство. Віталія намагалася переконати поляків листами підтримки від WTA та ITF, а також від її батька, який народився в Україні та працює в ООН. Спортсменка хотіла потрапити на борт як член сім’ї особи з дипломатичним паспортом, проте їй все одно відмовили.

"Кінець історії ночувала в аеропорту, зі мною поводилися як з громадянином 3-го класу (через мою національність), витратила пару тисяч євро (все це дрібниці), тому що, на превеликий жаль, у мене немає можливості потрапити на турнір. Так я немає маршруту через авіакомпанії, які "не возять росіян" та обмеження у візовій ситуації.

Зрештою, я не можу виступити на турнірі, і єдиний варіант – повернутися додому та пропустити ще один ігровий тиждень через цю ситуацію”, — написала Дьяченко.

Раніше повідомлялося, що одна з найкращих українських тенісисток Марта Костюк оголосила про заручини. Крім того, українська тенісистка Людмила Кіченок також повідомила, що виходить заміж.