"Він був гарною людиною": Легенда українського футболу неодноразово зустрічався і пив разом із Шойгу

Читать на русском
Автор
4791
Бєланов виграв "Золотий м’яч" 1986 року
Бєланов виграв "Золотий м’яч" 1986 року. Фото ФК Динамо (Київ)

Колишній футболіст не міг повірити, що буде війна

Легендарний ексфутболіст "Динамо" Ігор Бєланов, в якого за курйозних обставин не склалася кар’єра в Німеччині, зізнався, що зустрічався з міністром оборони рф Сергієм Шойгу та навіть випивав разом із ним.

Про це він розповів в інтерв’ю виданню Josimar. За словами володаря "Золотого м’яча" 1986 року, йому було важко повірити, що почнеться війна, адже він мав добрі стосунки і з Україною, і з росією.

"Я навіть неодноразово зустрічався з Шойгу, коли він був міністром з надзвичайних ситуацій. Він був теплим, вітав мене щоразу, ми разом грали у футбол і пили разом", — заявив Бєланов.

Бєланов — найкращий футболіст Європи 1986 року

Легендарний ексгравець висловив нерозуміння, що відбувається з головою Шойгу зараз, адже 10 років тому, за його словами, вони могли зателефонувати один одному, відвідати одне одного або навіть чимось допомогти.

"Зараз я навіть не хочу йому дзвонити, люди цього не зрозуміють. Це нечесно. Він — ворог. Нещодавно я був присутнім на відкритті нового стадіону. Там були українські солдати, які не мали ані рук, ані ніг. Декілька з них були 18-річними. Якийсь ідіот з путінської армії зруйнував їхнє життя. Як таке може відбуватися?", — дивується Бєланов.

Ексфутболіст "Динамо" зазначив, що не хотів би зустрічатися з путіним, якого назвав егоцентричною людиною, і якому, вважає він, немає сенсу щось говорити.

"Шойгу був приємною людиною, коли я з ним зустрічався. Пам’ятаю, перед виставковим матчем я забув удома шорти. Він не дуже хороший гравець, тож завжди хотів, щоб в його команді грали найкращі.

Він спитав мене, де мої шорти, а я відповів, що забув їх удома. Він тут же пішов і повернувся за п’ять хвилин з новою парою. Не часто генерали приносять тобі футбольні шорти, чи не так? Щиро кажучи, зараз я не хочу йому нічого казати. Яка різниця?", — резюмував Бєланов.

Раніше став відомим розмір окладу володаря "Золотого м’яча" в УАФ.

Перед цим зірка українського боксу Олександр Усик назвав ім’я українського гравця, який може виграти "Золотий м’яч".