"Просто тварюка": олімпійський чемпіон відхрестився від України заради грошей путіна

Читать на русском
Автор
105259
Віктор Петренко на шоу Тетяни Навки
Віктор Петренко на шоу Тетяни Навки. Фото navka.show

Легендарна українка розкритикувала свого "колегу"

Олімпійський чемпіон з фігурного катання (1992 рік) Віктор Петренко, який минулого року був помічений у рф на шоу Тетяни Навки, зараз перебуває в росії.

Про це заявила перша українська олімпійська чемпіонка Оксана Баюл в інтерв’ю "Трибуні". Фігуристка зазначила, що Петренко 30 років отримував гроші від України, перебуваючи на посаді у Федерації фігурного катання країни, а під час повномасштабного вторгнення рф поїхав виступати до агресорів за гроші путіна (шоу дружини дмитра пєскова Навки фінансуються відповідними фондами, — Ред.)

– Український чемпіон ОІ Віктор Петренко вже під час повномасштабного вторгнення росії виступав у рф на шоу Навки, але зараз він теж виступає в США. Як це можливо?

– Віктор Петренко зараз знову перебуває у росії, готується до зимових шоу Навки. Він минулої зими там теж катався.

І ось він приїхав до США, зробив тут одне шоу разом із Скоттом Хемілтоном. А я Скотту кажу: "Навіщо ти взагалі працюєш із людиною, яка підтримує війну?"

Петренко ж написав листа та попередив федерацію фігурного катання України, в якій перебував 30 років, що йде з неї. Це для мене вдвічі гірше виглядає, ця людина не просто поїхала в росію і почала там кататися, а саме покинула людей, які йому допомагали протягом 30 років. Для мене це подвійна зрада, дволикість.

– При тому що він в Одесі на початку повномасштабного вторгнення був під обстрілами росії.

– Він розповідав 30 років Україні, як усіх любить. І тут він написав листа, що йде з президії федерації. І зрозуміло, що він не сказав, чому пішов. І про це у пресі нічого не писали. Він працював з українською державою й ось так вчинив. Усю зиму протанцював у шоу Навки й зараз знову готується до нового сезону. Просто тварюка якась. У мене це не вкладається у голові. Прапор йому в руки, нехай робить що хоче, але це фу, б***ь.

Віктор Петренко виступав у Росії під час повномасштабного вторгнення путінських військ в Україну
Петренко взяв золото ОІ в Альбервілі

Нагадаємо, Петренка було звільнено з Федерації фігурного катання України лише після того, як у мережі спливли кадри з його виступом у росії.

Раніше Навка образила українців через вимогу України позбавити росіянку Анну Щербакову номінації на престижну нагороду.