У МОК подякували Макрону за підтримку росіян та білорусів

Читать на русском
Автор
633
Еммануель Макрон та Томас Бах
Еммануель Макрон та Томас Бах. Фото olympics.com

Президент Франції заступився за атлетів із країн-агресорів

Голова Міжнародного олімпійського комітету (МОК) Томас Бах та президент Франції Еммануель Макрон провели зустріч у Єлисейському палаці в Парижі. Головним питанням зустрічі став допуск росіян та білорусів до Олімпіади-2024, яка відбудеться у Франції.

Про це повідомляє пресслужба МОК на своєму офіційному сайті. Бах подякував Макрону, який на саміті "Великої сімки" в Японії заявив про автономність спорту, а також підтримав повернення росіян та білорусів на Ігри згідно з рекомендаціями Комітету.

Крім того, сторони підтвердили, що рішення про участь представників рф та Білорусі на Олімпійських іграх 2024 року в Парижі буде ухвалено МОК у "належний час".

Олімпіада в Парижі пройде з 26 липня до 11 серпня 2024 року. Очікується, що рішення щодо допуску російських та білоруських спортсменів буде ухвалено влітку 2023 року. Напередодні МОК рекомендував федераціям допускати представників країн-агресорів до міжнародних змагань під нейтральним прапором та з рядом обмежень. Через це українська влада ухвалила рішення про бойкот таких змагань.