"Паразити та українські біженці": рф провела спецоперацію проти союзника України

Читать на русском
Автор
807
Париж-2024
Париж-2024. Фото twitter.com/OlympicsParis

рф нагнітає паніку у Франції перед Олімпіадою в Парижі

Французькі спецслужби вважають росію причетною до поширення паніки серед жителів країни напередодні Олімпійських ігор у Парижі-2024. Напередодні в пресі з’явилася інформація, що Ігри можуть перенести із Франції.

Французька розвідка припускає, що росія спеціально поширювала паніку серед жителів країни через публікації у ЗМІ про нашестя клопів. Про це повідомляє RMC. Метою так званої операції "Доппельгангер" є спроба дестабілізації ситуації у Франції.

Російська сторона поширює у соцмережах та месенджерах фейкові статті, які нібито зробили авторитетні французькі ЗМІ: Libération, La Montagne та інші. В одній із "статей" йдеться про те, що через санкції проти рф у Францію не можна завести російські хімікати, які б побороли паразитів. В іншій називають українських біженців винуватцями нашестя комах.

"Росіяни не є джерелом цього психозу, але вони ефективно осідлали хвилю. Це була чудова можливість дестабілізувати Францію, союзника України та країну, яка організує наступні Олімпійські ігри. Примушуючи нас повірити, що краще б ми не приймали українських біженців", — зазначили у виданні.

Нагадаємо, участь рф на Іграх у Парижі поки не обговорювалася. На цей час Міжнародний олімпійський комітет (МОК) рекомендував спортивним федераціям допускати росіян та білорусів до участі у змаганнях у нейтральному статусі (без прапора та гімну). Раніше в Україні відмовилися від ідеї бойкоту Олімпіади, якщо рф допустять на Ігри в нейтральному статусі.