Скільки заробляють футбольні коментатори в Україні: сума вас здивує

Читать на русском
Автор
1574
Роман Тимощук
Роман Тимощук. Фото Facebook Романа Тимощука

Роман Тимощук працював із Megogo до березня 2023 року

Коментатор Роман Тимощук розповів, скільки отримують в Україні спортивні диктори за один футбольний матч. Минулого року український коментатор прославився, працюючи на двох футбольних матчах одночасно у прямому ефірі.

Відповідну заяву Тимощука наводить Tribuna.com. Роман розповів, що медіаплатформа megogo платить коментаторам за матч 750 грн, а Setanta Sports – близько 1400 грн. Крім того, ціни змінюються, коли футбольний клуб запрошує коментатора на роботу.

– Чи правда, що коментатори MEGOGO отримують 750 гривень за матч?

– Так. У футбольній сфері це ні для кого не є секретом. Принаймні так було. Не знаю як зараз. Але для футбольної спільноти, для всіх, хто пов’язаний із телебаченням, із коментаторством, це не секрет. Не знаю, чи змінилася їхня політика зараз, бо я не підтримую ні з ким контакти, окрім Роберто [Моралеса].

– Виходить, що нині в Україні коментаторам мало платять?

– Залежить від роботодавця. Якщо брати MEGOGO, то це низ ринку. Setanta, наприклад, платить більше.

– Скільки?

– Здається, 40 доларів чи 40 євро. Точно не пам’ятаю, я там не працював, але здається приблизно такі суми. Виходить десь у два рази більше. Якщо коментатора запрошує певний клуб, як "Кривбас", наприклад, там інші розцінки. У кожного вони свої. Це вже як домовишся, – сказав Тимощук.

Раніше "Телеграф" повідомляв про конфуз російського коментатора під час матчу збірних.

Нагадаємо, український коментатор Сергій Лук’яненко перед матчем "Спартака" (Москва) у жовтні 2021 року звернувся до телеглядачів із патріотичною промовою.