"У світі багато воєн": президент МОК підтримав РФ

Читать на русском
Автор
Томас Бах на зустрічі із президентом України Володимиром Зеленським
Томас Бах на зустрічі із президентом України Володимиром Зеленським. Фото president.gov.ua

Томас Бах хоче повернути росіян у міжнародний спорт

Президент Міжнародного олімпійського комітету (МОК) Томас Бах хоче, щоб російські та білоруські спортсмени виступили на Олімпійських іграх у Парижі у нейтральному статусі. Нещодавно МОК допустив РФ і Білорусь до Ігор, щоправда, з деякими обмеженнями.

Відповідну заяву Бах зробив на форумі у Женеві (Швейцарія), передає ВВС. За його словами, у світі 28 військових конфліктів, включаючи війну в Україні, а карають за агресію лише росіян.

"Окремі спортсмени не можуть бути покарані за дії своїх урядів. Це одна з 28 воєн та конфліктів у світі, а всі інші спортсмени змагаються мирно", — сказав Бах.

Глава МОК також відреагував на можливий бойкот Олімпіади деякими країнами, включаючи Україну. Він заявив, що країнам, які не згодні з допуском росіян на ОІ, "дозволено мати різні політичні погляди".

Раніше повідомлялося, що латвійський олімпійський чемпіон заявив, що пропустить Ігри в Парижі, якщо туди допустять представників країн-агресорів. Напередодні МОК схвалив зміну громадянства трьом російським спортсменам без згоди Олімпійського комітету Росії (ОКР).