Частину України замете снігом: кому не пощастить із погодою на Різдво

Читать на русском
Автор
1329
Деякі регіони України накриють хуртовини
Деякі регіони України накриють хуртовини. Фото iStock.com

Синоптик розповів, на яку погоду очікувати на свято 25 грудня

В Україні 25 грудня, коли відзначається Різдво за григоріанським календарем, очікується потепління та пройдуть снігопади. Детальніше про погоду у святковий вихідний "Телеграфу" повідомив синоптик Ігор Кібальчич.

За його словами, погодні умови в Україні 25 грудня будуть визначатися атмосферними фронтами та теплим сектором циклону на ім’я Quintinus. Під його впливом у країні помітно потеплішає і пройдуть опади у вигляді снігу, мокрого снігу, на півдні – з дощем.

Де буде сніг 25 грудня

Як розповів синоптик, найбільш інтенсивний сніг у супроводі хуртовин очікується вночі 25 грудня у східних і північних областях, а також протягом усього дня у Карпатах і на Прикарпатті.

На дорогах більшої частини території країни утримається ожеледиця. Крім того, місцями на сході та півночі України спостерігатимуться снігові замети й сніговий накат, що може призвести до труднощів у пересуванні міжміськими та міжсільськими дорогами. Висота снігового покриву коливатиметься від 1-2 см на півдні та в центрі України, до 10-15 см – у східних і північних областях. А найбільша його висота, уточнює Кібальчич, збережеться у Карпатах та на Прикарпатті – 20-40 см, на високогір’ї до 80-120 см.

Також у суботу очікується вітер переважно західного та південно-західного напрямку, який досягатиме 7-12 м/с із поривами (крім південних областей) до 15-22 м/с.

Який мороз чекатиме 25 грудня

Як повідомив синоптик, температура повітря підвищиться вночі до 1-6 градусів морозу, у західних та південних областях у межах від -2 до +3 градусів. Вдень же стовпчики термометрів коливатимуться близько 0 градусів, тоді як у південних областях і Криму повітря прогріється до +2-7 градусів.

Кібальчич додає, що через різке потепління в більшості областей країни спостерігатимуться тумани з погіршенням дальності видимості до 200-500 метрів.

Як раніше повідомляв "Телеграф", до кінця року погода дивуватиме українців сюрпризами. Після потепління Україну знову можуть накрити суворі морози, аж до свят.