ДБР взялося за нардепа, який перебіг від Зеленського до Разумкова

Читать на русском
Автор
783
Олег Воронько обирався від "Слуги народу"
Олег Воронько обирався від "Слуги народу". Фото Колаж "Телеграфу"

Обшук провели за фактом підробки документів.

Держбюро розслідувань прийшло з обшуками до українського парламентарія, члена депутатського об’єднання Дмитра Разумкова МФО "Розумна політика" Олега Воронька.

На сайті ДБР повідомляється, що з обшуками до чинного нардепа додому та до "пов’язаних з ним осіб" прийшли через факти підробки документів.

Те, що житло Олега Воронька обшукується, Разумков назвав "політичним переслідуванням", а звинувачення на адресу нардепа — "притягнутими за вуха". Пов’язує їх він із тим, що об’єднання не підпорядковується президенту.

"Ви або житимете за принципом беспредела, або житимете за принципом закон один для всіх… Якщо людина винна — вона понесе покарання, а якщо ви вирішили перетворити силові відомства в інституції, які тиснуть на народних депутатів і на український парламент на парламентсько-президентській республіці, то це вдарить по вас", — звернувся Разумков до нардепів у Верховній Раді, заявивши про переслідування його соратників.

Чому до Воронько прийшли з обшуками

У ДБР повідомляють, що Національне агентство з протидії корупції склало протокол на Воронька через його входження до складу виконавчого органу однієї організації.

Обшук у Олега Воронько
Обшук у Олега Воронько
Воронько  - обшук ДБР
Обшуки пройшли у нардепа вдома та в інших місцях

Коли Печерський суд розглядав справу, народний депутат надав документ — протокол зборів з інформацією про своє звільнення. У ДБР вважають, що його було підроблено. У повідомленні держбюро сказано, що документом про своє нібито звільнення він міг ввести в оману суд.

Попередньо справу кваліфікували за трьома статтями — підробка документів, службове підроблення та введення в оману суду.

Олег Воронько обирався від партії "Слуга народу" по Кіровоградській області. Є членом фракції партії, але пізніше, він став учасником нещодавно створеного Разумковим міжфракційного об’єднання "Розумна політика".

У самого ексспікера з президентською партією та лідером держави є історія розбіжностей, які коштували йому крісла.

"Телеграф" напередодні також висвітлював думку астролога Влада Росса, який вважає, що президент Володимир Зеленський має побоюватися конкуренції із Разумковим на президентських виборах.