Будуть пити чай і "світитися" від радості: окупанти отримали опромінення на ЧАЕС, але радіють, що награбували посуд

Читать на русском
Автор
8149
Окупанти пограбували ЧАЕС
Окупанти пограбували ЧАЕС

Російські військові отримали потужну дозу радіації, але тішаться, що їм вдалося вивезти награбоване.

Російським окупантам, які рили окопи в "рудому лісі" в Чорнобильській зоні, зазнали потужного радіоактивного опромінення.

"Рудий ліс", де знаходилися російські війська — це десятки тисяч гектарів, які зазнали потужного радіоактивного забруднення внаслідок аварії на ЧАЕС. Ця зона закрита для всіх, хто там не працює і не має спеціального дозволу, вважається настільки забрудненою, що туди не пускають навіть працівників атомної станції.

Чому росії не виграти війну проти України?

Мало того, що окупанти проїхалися цією територією важкою технікою, так вони ще й викопали окопи в "рудому лісі".

Здійснюючи там "земельні роботи", окупаційні війська отримали не тільки потужне гамма-опромінення, але ще й вразилися альфа- та бета-частинками, які завдають найбільшої шкоди.. Такі дії можна прирівняти до самогубства.

Глава Мінреінтеграції Ірина Верещук запропонувала висунути на Премію Дарвіна російських військових: "Вони добровільно отримали такі дози радіації, наслідки яких їм пояснюватимуть лікарі у спеціальних захисних костюмах".

Довідка. Премія Дарвіна – це віртуальна щорічна премія, що присуджується особам, які безглуздо загинули або втратили здатність мати дітей, таким чином втратили можливість зробити свій внесок у генофонд людства. Номінанти мають забезпечити свою дурну смерть самостійно та оригінально.

31 березня військові вирішили залишити Чорнобильську АЕС та її місто-супутник Славутич. Інформацію підтвердили в "Енергоатомі". Залишаючи об’єкт, окупанти влаштували масове мародерство, крадучи цінні речі та техніку. У самому місті Чорнобиль росіяни вивезли з готелю сервізи, вилки, ложки та тарілки.

У перехопленій СБУ розмові з рідними російські солдати радіють, що їм вдалося вивезти награбоване з Чорнобильської АЕС.

У мережі вже відреагували на такі дії та зазначили, що рідні будуть "світитись від таких подарунків". Також запропонували окупантам побувати ще й у Чорнобаївці:

"Цікаво, хто їх туди послав? Невже самі солдати не знали про радіацію? Думали, що Чорнобиль жарт якийсь?"

"Мені сказали, що скоро заберуть до Білорусі, вже свічусь від радості"

"Ну вони ще з родичами поділяться"

"Росіяни повинні робити все по черзі. Спочатку доставити техніку до Чорнобиївки, потім виконати окоп в Чорнобилі і потім їхати додому"

Раніше "Телеграф" повідомляв, що російські війська захопили Чорнобильську атомну електростанцію 24 лютого. А 9 березня внаслідок ворожого обстрілу ЧАЕС залишилася без електропостачання — світло подали через 2 дні завдяки зусиллям українських енергетиків.

Крім того, російські окупанти підпалювали сухостій у зоні відчуження навколо ЧАЕС, через що підвищився рівень радіаційного забруднення.