"Скандал у "Слузі народу": Безугла хоче виключити з фракції Тищенка

Читать на русском
Автор
1416
Микола Тищенко і Мар'яна Безугла у Верховній Раді
Микола Тищенко і Мар'яна Безугла у Верховній Раді. Фото Фейсбук-сторінка Мар'яни Безуглої

Депутатка пригадала своєму колезі численні скандали з його участю

Депутатка від фракції "Слуга народу", відома цілою низкою скандалів Мар’яна Безугла, вирішила, що у парламентській фракції політсили не місце її не менш одіозному колезі Миколі Тищенку. Вона запропонувала виключити його, як з партії, так і з її парламентського представництва.

Своє звернення з цього приводу вона опублікувала у Facebook. Документ, адресований голові партії Олені Шуляк та лідеру фракції Давидові Арахамії, Безугла вказала цілий список причин, з яких це рішення має бути прийняте. Зокрема вона звинуватила Тищенка у невиконанні статуту партії та рішень керівництва "Слуги народу", вчинення дискредитувальних дій та членство в іншій політсилі.

На підтвердження своїх слів у заяві Безугла перераховує кілька журналістських розслідувань, у яких Тищенка звинувачують у корупції, оборудках з нерухомістю та співпраці з членами інших партій, яка шкодила інтересам "Слуги народу". Окрім того, вона нагадала нещодавній скандал із бронежилетами. У червні Тищенко передав теоробороні Києва непридатне захисне спорядження, майже 40-річної давності та не сертифіковане. Не оминула увагою Безугла і той факт, що під час жорсткого локдауну ресторан Тищенка "Велюр" продовжував працювати, і сумнівне нагородження свого колеги пістолетом від МВС, і ще цілку низку подібних інцидентів.

"Прошу розглянути питання про припинення членства в партії, її статутних органах та виключення зі складу депутатської фракції політичної партії "Слуга народу" Тищенка Миколи Миколайовича", — написала у заяві Безугла.

Як повідомляв "Телеграф", це не перший гучний скандал у "Слузі народу". Її депутати потрапляли у ДТП, в тому числі смертельні, а Олексій Ковальов примудрився піти на колаборацію заради посади в окупаційній владі Херсона.