Окупанти відповіли Заходу щодо Запорізької АЕС

Читати російською
Автор
Новина оновлена 15 серпня 2022, 13:26

Порушників запропонованого режиму колаборант Рогов пропонує карати якнайжорстокішим чином

Окупаційна "адміністрація" Запорізької області відповіла на спільну заяву 42 країн світу із закликом вивести російські війська з території найбільшої атомної станції Європи – ЗАЕС у зайнятому росіянами Енергодарі. Як заявив "член головної ради адміністрації" окупованої частини регіону, колаборант Володимир Рогов, навколо станції треба установити "режим тиші".

"Керівництву ООН і голові дипломатії Єврозоюзу потрібно не про демілітаризацію заявляти, а про введення режиму тиші", — цитує слова Рогова пропагандистське РІА "Новості". Він також закликав запроваджувати про тих, хто порушуватиме цей режим, "якнайжорстокіші санкції". При цьому Рогов звинуватив у обстрілах Запорізької АЕС українську владу. При цьому він повторив звинувачення про ядерний шантаж і ризик ядерної катастрофу для всього світу, які лунають на адресу рф, але перевівши їх у бік України.

Як повідомляв "Телеграф", росіяни зробили окуповану АЕС одним зі своїх плацдармів, розташувавши там значну кількість військової техніки. Зокрема, з території станції ведуться обстріли Нікополя на Дніпропетровщині. За деякими даними, чимало приміщень ЗАЕС заміновані. МАГАТЕ каже про повну втрату контролю над об’єктом. Разом з тим, росіяни самі обстрілюють окуповану електростанцію, тим самим піддаючи її ризику вибуху. При цьому звинувачення в цих обстрілах звучать з боку окупантів на адресу ЗСУ. Світова спільнота цим словам не вірить. У той же час експерти твердять, що у разі вибуху на ЗАЕС найбільше постраждають саме російські регіони, а радіоактивна хмара від нього з великою ймовірністю накриє москву.