Усик пояснив свої висловлювання про Крим і поставив крапку в дискусії, чий півострів

Читать на русском
Автор
8737
Усику набридли запитання про приналежність півострова
Усику набридли запитання про приналежність півострова. Фото Ян Доброносов, "Телеграф"

Боксер висловив невдоволення тим, що йому багато років допікали цим запитанням, щоби заробити собі рейтинги

Український боксер Олександр Усик, який днями здобув свою 20-ту перемогу у 20 професійних поєдинках, здолавши британця Ентоні Джошуа по очках, поставив крапку в дискусіях навколо приналежності Криму. З 2014 року уродженець Сімферополя чимало разів потрапляв у скандальну хроніку через свої неоднозначні висловлювання про статус півострова. Повернувшись до України після переможного поєдинка у Саудівській Аравії, Усик пояснив усі свої слова і нарешті висловився максимально чітко.

Під час прес-конференції його вкотре спитали: "Чий Крим?". Ці розпитування боксер порівняв з наполегливими спробами наїстись за його рахунок в ресторані, коли він не пригощає. Усик також розповів, що у 2014 році теж спілкувався з журналістами після бою і вперше почув це запитання. "Мене запитали про Крим – просто хлопця, який народився в Криму і живе. Чий Крим? Він український. Він був український і залишається. Потім мене почали… питати за це. Потім ще хтось почав", — розповів боксер.

Усик також дорікнув тим, хто провокував його подібними запитаннями тим, що ніхто з них не боронив півострів під час анексії. "Я був на той момент, коли все відбувалось, в Криму, і за два дні до "референдуму" я принципово виїхав звідти. Але ніхто не прийшов допомагати Криму і кримчанам… з тієї влади, яка була на той момент. А мене почали питати за Крим і на цьому робити собі якісь рейтинги", — сказав боксер. І пригадав, що його перша відповідь була чітка – український. Він також додав, що такими розпитуваннями його свідомо провокують.

"Він наш. Був, є і буде", — підсумував свою розлогу відповідь атлет. За що отримав схвальні аплодисменти.

Як повідомляв "Телеграф", раніше дружина Усика Катерина пояснила попередні суперечливі висловлювання боксера про статус півострова тим, що він отримував погрози від росіян. Нагадаємо також, що попри свій неоднозначний імідж, Олександр з перших днів війни записався в тероборону, випустив благодійну колекцію мерчу на підтримку України, а на заходи перед поєдинком з Джошуа приходив у національному вбранні і навіть заспівав пісню "Ой у лузі червона калина".