Загроза вторгнення з Білорусі: Зеленський на саміті G7 зробив серйозну пропозицію

Читати російською
Автор

Президент України заговорив про миротворчу місію, щоб відкинути всі закиди білоруської влади

Після звинувачень влади Білорусі у тому, що Україна нібито готується до нападу на республіку, а також погроз з боку Олександра Лукашенка про розгортання військ, український президент Володимир Зеленський запропонував розмістити миротворчу місію на україно-білоруському кордоні, щоб зняти будь-які провокації. Про це він заявив під час виступу на саміті G7.

"Росія намагається прямо втягнути Білорусь у цю війну, розігруючи провокацію про те, що ми (Україна — ред.) готуємо удар. Опосередковано — вона вже втягнула їх. А прагне — втягнути безпосередньо. Україна не планувала і не планує військових заходів на території Білорусі, нас цікавить тільки відновлення нашої територіальної цілісності. Щоб повністю зняти цю провокацію ми пропонуємо своє рішення — на кордоні України та Білорусі можна розмістити місію міжнародних спостерігачів. Формат можуть розробити наші дипломата. І я прошу вас на рівні G7 підтримати цю нашу ініціативу", — закликав Зеленський.

При цьому президент України додав, що російський президент, відчуваючи наближення свого кінця, зараз намагається терористичним ривком примусити Україну та демократичний світ здатися та програти. Однак, йому цього не вдасться, попри сотні ракетних ударів по цивільному населення, ядерний шантаж та інші засоби, які він використовує.

Виступ президента України Володимира Зеленського на саміті G7

Раніше "Телеграф" повідомляв, що Україна на звинувачення білоруської влади щодо "підготовки нападу" відповіла вкрай різко і однозначно, попросивши припинити виконувати забаганки Кремля та перевіряти інформацію. Також ми писали, як військові оцінюють ймовірність залучення білоруської армії у відкрите протистояння з Україною.