Правила змінилися: скільки чоловіки можуть перебувати за межами України

Читати російською
Автор
Новина оновлена 21 грудня 2022, 13:16

Терміни перебування за кордоном були збільшені

В Україні подовжено строки воєнного стану та загальної мобілізації, під час якої лише деякі категорії чоловіків можуть виїжджати за межі країни. Також останнім часом відбулися зміни у законодавстві, яке регулює строки перебування громадян за кордоном.

Як пише "24 канал", Кабінет міністрів вніс зміни до закону про правила перетину держкордону. Наразі строк крайнього перебування чоловіків за межами країни збільшено.

Скільки часу чоловіки можуть перебувати за кордоном

Згідно з постановою Кабміну, строки перебування українських чоловіків за кордоном було збільшено з 45 діб до 60. Зазначимо, що йдеться саме про виїзд водіїв. Річ у тім, що під час воєнного стану пропускати через кордон осіб, які мають ліцензію на міжнародні перевезення, можуть лише працівники Держприкордонслужби. Вони перевіряють водія у спеціальній інформаційній системі від Укртрансбезпеки.

В даний час ця категорія чоловіків не може постійно перебувати в іншій країні більш як 60 діб.

Що буде, якщо водій порушить правило

Якщо чоловік порушить це обмеження, то йому можуть призупинити доступ до Єдиного комплексу інформаційних систем Укртрансбезпеки на три місяці.

Нагадаємо, що під час воєнного стану та загальної мобілізації громадянам віком від 18 до 60 заборонено виїзд за кордон, проте при цьому існують винятки.

Раніше ми писали про те, які документи потрібно підготувати чоловікам, щоби виїхати з України.

Також ми повідомляли, що список осіб, які можуть залишати Україну, було розширено.