Скандал у Міноборони: ЗМІ дізналися рішення суду по заступнику Резнікова

Читать на русском
Автор
3829
В’ячеслав Шаповалов
В’ячеслав Шаповалов. Фото Колаж "Телеграфу"

Сьогодні суд обрав Шаповалову запобіжний захід

Суд заарештував колишнього заступника міністра оборони Олексія Резнікова В’ячеслава Шаповалова, який замішаний у скандалі із закупівлями для військовослужбовців, з альтернативою застави.

Про це повідомляє видання РБК-Україна, посилаючись на власні джерела у правоохоронних органах.

У матеріалі вказується, що сьогодні, 2 лютого, за клопотанням Держбюро розслідувань Печерський суд Києва обрав Шаповалову запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Водночас йому було надано альтернативу застави у розмірі 402 мільйони 600 тисяч гривень.

Зазначимо, що раніше ЗМІ опублікували розслідування, в якому йшлося про те, що Міністерство оборони України закуповує харчові продукти для українських військових за завищеними цінами у порівнянні з їхньою вартістю у супермаркетах столиці.

Незабаром після скандалу, що розгорівся, В’ячеслав Шаповалов, який відповідав за тилове забезпечення ЗСУ, попросив звільнити його з посади заступника міністра оборони, щоб не створювати загрози для стабільного забезпечення ЗСУ після звинувачень, пов’язаних із закупівлями. Водночас у Міністерстві наголосили, що Шаповалов на своїй посаді виконував роботу відповідально.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, що міністр оборони Олексій Резніков прокоментував інформацію, що з’явилася в ЗМІ, про його можливу відставку з посади.