У Лієва з Міноборони "знайшли" російський паспорт: чиновник все заперечує (фото)

Читать на русском
Автор
2630
Олександр Лієв потрапив у скандал за підтримку окупації Криму Новина оновлена 03 лютого 2023, 06:17
Олександр Лієв потрапив у скандал за підтримку окупації Криму. Фото Facebook

Чиновник та його знайомі стверджують, що російський паспорт – це підробка

У Олександра Лієва, який з власної волі подав заяву про звільнення з Міноборони, нібито знайшли російський паспорт. Навколо в.о. керівника департаменту військово-технічної політики, розвитку озброєння та військової техніки Міністерства оборони України спалахнув скандал за його проросійські висловлювання.

Про це інформує "Українська правда" з посиланням на джерела у ГУР МО України. Зазначається, що паспорт було видано у грудні 2019 року.

Сам чиновник у коментарі журналістам заявив, що в нього ніколи не було подвійного громадянства. Фото на паспорті також викликало здивування — за словами Лієва, на фото зображений не він. І прізвище англійською вказано не так, як і місце народження — Олександр Лієв народився не в Москві, а в Сосногорську, Республіці Комі.

"У мене немає і не було ніколи жодного іншого громадянства, окрім українського. Я не подавався на громадянство іншої країни. Коли окупували Крим, там справді роздавали людям російське громадянство без згоди, але на той час я вже давно працював на "Суспільному", — сказав чиновник.

В коментарях під фото на сторінці журналіста "УП" Михайла Ткача знайомі Лієва засумнівалися в тому, що паспорт — це не фейк. За їх словами, Лієв не схожий на того юнака, чиє фото вклеєне у російському паспорті, а джерела, на їхню думку, навмисно дезінформують і маніпулюють.

Оновлено 23:00. Журналіст Михайло Ткач пізніше видалив пост, де показував фото російського паспорта Олександра Лієва.

Раніше "Телеграф" повідомляв, що Олександр Лієв перед призначенням на посаду проходив поліграф. Він докладно відповів на всі пред'явлені йому звинувачення у проросійській позиції.