"Російський паспорт" Лієва з Міноборони: відомий журналіст вибачився за неправду

Читать на русском
Автор
1894
Олександр Лієв
Олександр Лієв. Фото Міноборони України

Журналіст визнав, що припустився помилки

Журналіст "УП" Михайло Ткач вибачився перед Олександром Лієвим, який нещодавно за власним бажанням звільнився з Міністерства оборони України за неправдиву інформацію про його російське громадянство.

Відповідний пост з’явився сьогодні, 3 лютого, на сторінці Ткача у Facebook.

"Найгірше, що може бути – це неправда. Учора я помилився. Я приношу вибачення Олександру Лієву. Інформація про російський паспорт Олександра Лієва, опублікована вчора, не відповідає дійсності", — йдеться в повідомленні.

Журналіст підкреслив, що всі причини виглядатимуть як спроби виправдати себе, а це точно не те, що має робити людина, коли переконалася у своїй неправоті.

"Наша новина спочатку була опублікована з позицією пана Лієва. Моє повідомлення заблокував фейсбук через публікацію особистих даних. Приношу вибачення читачам Української правди. Вітаю всіх причетних. Правда переможе", — підсумував журналіст.

Зазначимо, що 2 лютого джерела "Української правди" в українській розвідці повідомили, що Олександр Лієв, який обіймав посаду в.о. керівника департаменту військово-технічної політики, розвитку озброєння та військової техніки Міноборони, нібито має російський паспорт. Сам Лієв інформацію спростував і заявив, що паспорта громадянина росії у нього не було ніколи. Журналіст Михайло Ткач на своїй сторінці у Facebook показав фото того самого паспорта, та користувачі мережі засумнівалися у його справжності. Пізніше пост зі сторінки Ткача зник.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав, що наприкінці січня навколо Міністерства оборони спалахнув скандал через інформацію, що Олександр Лієв нібито підтримував незаконний "референдум" у Криму, а також його окупацію. Пізніше Лієв відреагував на закиди щодо нібито підтримки окупації півострова. Він заявив, що готовий пройти поліграф, щоб довести свою позицію.