Відповідальність за стрілянину на Брянщині взяв на себе "Російський Добровольчий Корпус" (відео)

Читати російською
Автор

Відповідальність на себе взяв підрозділ добровольців з рф

З'явилися нові подробиці інциденту у Брянській області, куди, за даними російської пропаганди нібито проникла українська ДРГ. Однак згодом відповідальність на себе взяв "Російський добровольчий кКорпус" — підрозділ російських добровольців, які воюють на боці України.

Відео опублікували в їхньому офіційному каналі в Telegram. Там стверджують, що перейшли кордон рф і України. Чоловіки на відео заявляють, що прийшли на Брянщину, щоб показати співвітчизникам, що надія є, що вільні російські люди зі зброєю в руках можуть боротися з режимом. За їхніми словами, незабаром вони опублікують велике відео про цю операцію:

"Прямо зараз на всіх інтернет-ресурсах ви можете побачити новини про "українські ДРГ", які вбили дітей, взяли заручників, але водночас спішно пішли геть і таке інше. Все це брехня кремлівських пропагандистів. "Російський Добровольчий Корпус" прийшов до Брянської області, щоб показати співвітчизникам, що надія є, що вільні російські люди зі зброєю в руках можуть боротися з режимом", — йдеться у повідомленні.

Як повідомляє видання DW, "Російський Добровольчий Корпус" (РДК) офіційно оформився у серпні 2022, хоча ідея створення з'явилася одразу після російського вторгнення в Україну. На відміну від "Легіону "Свобода Росії"" — РДК складається не з полонених, а добровольців, які самі приїхали долучитися до боротьби проти путінського режиму.

Співзасновник РДК — відомий у праворадикальному середовищі бізнесмен Денис Капустін (використовує псевдонім Денис Нікітін) стверджує, що з кінця 2022 року підрозділ воює у складі ЗСУ. Кількість бійців тримається в секреті, але один із них, із позивним "Кардинал" запевнив, що РДК може виконувати завдання ротного рівня, а рота має до 150 бійців. Як встановили журналісти, вищезгаданий Денис Капустін є на відео, знятому сьогодні на Брянщині.

Нагадаємо, близько 11:30 росіяни заявили, що у прикордонні села Сушани та Любечани зайшли близько 50 озброєних людей, яких пропагандисти назвали українською ДРГ. За цими ж "даними", ДРГ взяла заручників, підірвала газорозподільну станцію та навіть розстріляла шкільний автобус. Нібито загинула 10-річна дівчинка.

Щоправда, після того, як місцева влада заявила, що всі школи на дистанційному навчанні, фейк про автобус довелося спростовувати. Водночас в оперативному командуванні ЗСУ "Північ" заявили, що нічого не знають про інциденти у прикордонних районах росії. Тим часом у Кремлі теж відреагували на інцидент.