Може спричинити масштабну епідемію: в Україну завезли продукти, заражені небезпечним вірусом
- Автор
- Дата публікації
- Автор
Норовірус, відрізняється високою заразністю та стійкістю
Після убивці печінки в Україну знову потрапили небезпечні продукти харчування. Тепер українців попереджають про морепродукти з Франції, заражені норовірусом.
Про це повідомляється на сторінці Миколаївської районної держадміністрації.
Йдеться про устриці Crassostrea gigas, виробником яких є французька компанія Les jardins ostréicoles de tatihou.
"Надійшло повідомлення RASFF від 02.03.2023 № 2023.1260-fup 4 стосовно виявлення норовірусу в устрицях (Crassostrea gigas), що експортувалися з Франції (виробник: Les jardins ostréicoles de tatihou, France; пакувальник: Friulpesca SRL, Italy) до України (одержувач: ТзОВ "МЕТРО Кеш енд Кері Україна", проспект Петра Григоренка, 43, м. Київ)", — йдеться у повідомленні.
Чим небезпечний норовірус
Норовірус (інші назви — вірус Норуолк (Норфолк) — одна з найпоширеніших причин шлунково-кишкових інфекцій вірусного походження. Норовірус, який відрізняється високою заразністю і стійкістю, здатний викликати масштабні епідемії. До нього сприйнятливі всі, незалежно від віку і статі. Він спокійно витримує навіть сильні перепади температур і не реагує на безліч дезінфікуючих засобів. Імунітет після перенесеної інфекції не стійкий, зберігається від півроку до двох років (зазвичай 6-8 тижнів), але навіть протягом цього часу можна захворіти іншим штамом Норовірусу.
Нагадаємо, раніше ми писали, що в Україну завезли смертельно небезпечний рис.
Також ми повідомляли, що в Україну завезли горіхи, які можуть спричинити рак.