В ООН багато хто ігнорував лаврова, але...: Кислиця розповів, що його здивувало

Читать на русском
Автор
17926
Сергій Лавров
Сергій Лавров. Фото Відкриті джерела

Ставлення деяких до лаврова здивувало навіть Кислицю

Приниження міністра закордонних справ росії сергія лаврова в Нью-Йорку не закінчилися лише висловленням позиції США, проте несподівана поведінка деяких дипломатів змогла здивувати навіть постійного представника України при ООН Сергія Кислицю.

Про це він розповів в інтерв’ю "Укрінформу".

Він зазначив, що багато хто під час засідання Ради Безпеки ООН у Нью-Йорку показував свою зневагу до російського міністра. Це багато хто міг не помітити, проте знаючим людям впадало в око.

"Ви, напевно, помітили, скільки країн не зверталися до лаврова як до голови Ради безпеки? І навіть не говорили традиційне: "Спасибі, пане голово" за надане слово. Деякі з них розпочинали свій виступ з того, що дякували Генеральному секретарю за брифінг (Генсек ООН Антоніу Гутерреш виступав на засіданні РБ від керівництва ООН — Ред.), ігноруючи лаврова. Це, звісно, може здаватися дрібницею, але тут все має підтекст і значення", — наголошує Кислиця.

Водночас поведінка деяких журналістів на пресконференції дуже здивувала постійного представника України.

"Але якщо промови московських посіпак з Північної Кореї та Сирії мене не здивували, то те, як на пресконференції в ООН ваші колеги (журналісти — Ред.) по цеху раділи, мов діти, і сміялися на якісь дурнуваті жарти лаврова, який має сидіти на лаві підсудних, було щонайменше дивно бачити. Дехто починав свої запитання зі слів: "Пане міністре, ви знаєте, як ми любимо, коли ви до нас приходите і ведете з нами розмову…", — висловив своє здивування Кислиця.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що Чехія жорстко принизила лаврова за його слова на прес-конференції у Нью-Йорку.

Також ми повідомляли, що лавров у Раді безпеки ООН зробив нахабну пропозицію.