В Одесі водій маршрутки вимагав від жінки говорити російською: реакція інших пасажирів здивувала (відео)

Читать на русском
Автор
14235
Маршрутка та пасажири
Маршрутка та пасажири. Фото Колаж "Телеграфу"

Інші пасажири підтримали водія

В Одесі, де нещодавно через російську мову відсторонили викладача, стався черговий мовний скандал. Цього разу конфлікт виник між водієм маршрутки та пасажиркою, яка спілкувалася українською мовою.

Про це повідомляє місцевий Telegram-канал "Одеса Інфо". Як написали очевидці, водій вимагав у пасажирів перейти з українською на російську мову та відмовляв у проїзді.

"У маршрутці 175 водій відмовляв у проїзді та оплаті україномовним пасажирам, не хотів брати гроші та вимагав перейти з української мови російською. Пояснюючи тим, що це його мова і його підтримали одеські "колаборанти", які їхали в цій же маршрутці, дуже шкода дівчину яку образили і принизили за використання української мови", — йдеться у повідомленні.

На відео помітний конфлікт між пасажиркою та водієм. Однак, що саме говорить водій — не чути. Дівчина каже до нього українською: "Ви живете в Україні, ви маєте знати українську мову!".

Її підтримує пасажирка, яка знімає усе на відео. Поруч з нею інша жінка, яка якраз таки підтримує водія у його вимозі говорити російською. Вона каже:

"Ненормальна. Людина попросила, важко відповісти?", — маючи на увазі прохання відповідати російською. Обурені пасажири у цей час мовчки дивляться в камеру, незадоволені, що їх знімають. Відео обривається. Тож чим закінчилася ситуація, невідомо. Вочевидь україномовна пасажирка зійшла на найближчій зупинці.

Нагадаємо, що в Дніпрі мешканців обурив аніматор у костюмі пса Патрона. Вітаючи дитину у дворі багатоповерхового будинку, той увімкнув гучну музику, серед якої були російські пісні.

На офіційній сторінці пса Патрона відреагували на публікацію "Телеграфа". Талісман піротехніків ДСНС Чернігівщини вкотре нагадав, що його обурює використання його костюмів і ще й під російську музику.