"Яка різниця, "місто моє, москва" та "російські регіони": в Україні за добу сталося одразу два мовні скандали

Читати російською
Автор

Поведінка фігурантів скандалу не на жарт обурила українців

Україну продовжують накривати так звані "мовні скандали". Не встиг відгриміти один із таких у Києві, як ще у двох регіонах відбулися подібні гучні інциденти.

Про кричущі випадки розповів співзасновник Агентства моделювання ситуацій Олексій Голобуцький.

Так, за його словами, лише минулої доби (20 травня) у різних регіонах України сталося два "мовні скандали". Один із них стався у Чернівцях. Там російськомовний українець обурювався, чому адміністрація готелю заявляє йому про те, що "не розуміє російської" і намагався пояснити, що в Україні існують "російські регіони".

"Яка різниця, хто на якому говорить. Головне, щоб не було протистояння в душі та серці… Якщо я народився в 79-му році, що мені зробити? Так людям не треба говорити про те, що "я не розумію російську"… В Одесі (це російські регіони? Запитує персонал готелю — Ред.). А які? Там усі російською мовою розмовляють", — каже російськомовний українець.

Інший, ще гучніший випадок стався у Білій Церкві. Там, відвідувач караоке-бару співав російською, так ще й пісню "Місто моє, москва". Цим він неабияк обурив інших відвідувачів, серед яких були і дружини наших захисників, які прямо зараз проливають кров через те, що "москва" прийшла нас вбивати. Але замість якихось вибачень "співак" пішов на агресію і намагався довести, що він має рацію.

"Щось ми не так робимо. Чи, швидше, НЕ робимо. Що подібні наїзди на нас досі трапляються щодня і всюди, без жодного страху перед правовою і соціальною відповідальністю. Щось треба виправляти. І то терміново", — обурюється Голобуцький.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що відома письменниця потрапила у мовний скандал через зауваження бійцю ЗСУ.

Також ми повідомляли, що в Ірпені стався скандал із викладачкою вишу.