"Є три проблеми": митрополит ПЦУ пояснив, чому патріарха Кирила досі не визнали єретиком

Читать на русском
Автор
1866
Патріарх Кирило
Патріарх Кирило. Фото patriarchia.ru

Суду пентархії не вистачило консенсусу, каже митрополит Олександр (Драбинко).

Через схвалення різанини у Бучі зокрема та убивств українців російськими військовими загалом Православна церква України висунула ініціативу визнати предстоятеля Російської православної церкви, патріарха Московського Кирила єретиком, однак цього не сталося.

Про це митрополит Переяславський і Вишневський ПЦУ Олександр (Драбинко) розповів в інтерв'ю "Телеграфу".

За його словами, це питання порушували давно у зв’язку з втручанням Кирила в справи на канонічній території Александрійського патріархату, де РПЦ відкрила свій екзархат.

"Окрім цього, благословення патріарха Кирила на вбивство, це також смертний гріх, і ідеологія "руського міра", яка виправдовує етноцид українського народу", — пояснив митрополит.

Він розповів, що мав відбутися суд пентархії – древніх патріархатів, статус яких засвідчений Вселенськими соборами. До пентархії входить Константинопольський патріархат, Александрійський, Антіохійський, Єрусалимський та Кіпрська церква.

"Та є проблема з Антіохійською церквою: там дуже сильний вплив московського бізнесу плюс конфлікт у Сирії. Єрусалимська церква також має багато проблем з росією та РПЦ. А щоб провести суд — потрібен консенсус, тому його і не було", — підсумував владика Олександр.

Більше гучних заяв читайте на сайті "Телеграф" в інтерв'ю: "В Москві сказали, що томосу не буде": митрополит ПЦУ Драбинко про фейкову незалежність УПЦ і візит патріарха Кирила до Києва".

Нагадаємо, раніше митрополит Олександр розповів про реакцію предстоятеля УПЦ (МП) Онуфрія на "рейдерство" патріарха Кирила в Україні.