Руйнування Каховської ГЕС: окупанти не пускають гуманітарку ООН до районів, що постраждали від повені

Читать на русском
Автор
3018
Наслідки руйнування Каховської ГЕС
Наслідки руйнування Каховської ГЕС

Представники ООН не змогли потрапити до непідконтрольних Україні районів Херсонської області.

Окупанти так і не дали дозволу для представників ООН на відвідування захоплених ними районів Херсонської області, які постраждали через теракт на Каховській ГЕС.

Як повідомляє пресслужба ООН, про це заявила координатор організації в Україні Деніз Браун.

За її словами, російський уряд відхилив запит про надання доступу в райони, які знаходяться під окупацією, проте представники організації продовжать працювати над тим, щоб цей доступ все ж таки отримати.

"Ми закликаємо російську владу діяти відповідно до своїх зобов’язань відповідно до міжнародного гуманітарного права. Не можна відмовляти у наданні допомоги людям, які її потребують", — йдеться у повідомленні.

Як повідомлялося раніше, після підриву Каховської ГЕС ліквідація наслідків далека до завершення. Точної інформації про те, скільки людей загинуло після теракту наразі немає, оскільки наслідки торкнулися як підконтрольної частини Херсонщини, так і окупованої, куди спостерігачі потрапити не змогли.

За попередніми підрахунками, на правому березі близько 17 тисяч людей втратили житло, на лівому — понад 25 тисяч.

Через забруднення води пально-мастильними матеріалами та отрутохімікатами існує високий ризик спалаху інфекційних хвороб, на кшталт кишкової палички або холери.