Війна — день 486: контрнаступ ЗСУ просувається, тоді як в росії "військовий переворот"

Читать на русском
Автор
17347
Бої за Україну тривають 486 днів
Бої за Україну тривають 486 днів. Фото telegraf.com.ua

Оперативно про головні події на фронті 24 червня

Україна продовжує стримувати повномасштабну агресію росії вже протягом 486 днів. Збройні сили України повільно, але впевнено продовжують вести контрнаступ та стримувати російських окупантів. Однак тепер у росіян з’явилися і нові проблеми, — "військовий переворот", який розпочав голова ПВК "Вагнер" євген пригожин.

У цьому матеріалі "Телеграф" розповідає про головні події в Україні та світі 24 червня, але більш оперативну інформацію можна отримувати у нашому Telegram-каналі за цим посиланням.

23:00 Українські військові сьогодні розгромили російських окупантів на Бахмутському напрямі. Десятки солдатів рф ліквідовано і поранено, повідомляє Telegram-канал 3-ї окремої штурмової бригади.

22:00 Російські окупанти у суботу обстріляли із ствольної артилерії Нікопольщину, загинув 71-річний чоловік, повідомив голова Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук.

21:00 Україна має отримати від країн Заходу всю зброю, необхідну для захисту від росії. Києву потрібні F-16 та ATACMS.

"Україна точно зможе захистити Європу від будь-яких російських сил, і не має значення, хто ними командує. Ми захистимо", — йдеться у відеозверненні президента Володимира Зеленського.

20:00 Східне угруповання військ сьогодні розпочало наступ на декількох напрямках одночасно, повідомляє замміністра оборони України Ганна Маляр: у напрямку Оріхово-Василівки, Бахмута, Богданівки, Ягідне, Кліщіївка, Курдюмівка. На всіх напрямках є просування вперед.

19:00 Російським військовим безпечніше було б надати допомогу протиборчим сторонам у москві, ніж протистояти Збройним силам України, заявили в Міноборони України.

"У Міноборони України дивуються, чому російські солдати досі сидять у брудних окопах, а не біжать на допомогу своїм товаришам по обидва боки конфлікту. Це було б набагато безпечніше, ніж протистояти українській армії",- йдеться в повідомленні.

18:00 Латвія припиняє видавати росіянам гуманітарні або будь-яких інші візи, а також посилює охорону кордону з рф, повідомив президент країни Едгарс Рінкевичс.

17:00 Українським військовим під Красногорівкою на Донеччині вдалося звільнити кілька позицій, які знаходилися під російською окупацією з 2014 року. Сталося це близько тижня тому, заявив речник об'єднаного пресцентру Сил оборони Таврійського напрямку Валерій Шершень.

16:00 В окупованому Бердянську пролунав потужний вибух.

Російський добровольчий корпус і легіон "Свобода Росії" підтримали заколот "вагнерівців" проти російської влади й закликали своїх прихильників до активних дій.

15:00 На тлі військового заколоту у росії світу варто припинити боятися ескалації та покласти край російському злу, заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

Президент Польщі Анджей Дуда наказав привести армію в стан завищеної бойової готовності. Все через події, які зараз розвиваються у росії.

14:00 В ОК "Південь" показали, як проводять навчання бійці 28-ої ОМБр, котрі шліфують управління вогнем в обороні.

Тим часом увага більшості все ще прикута до подій у росії. Спостерігає за цим і західна спільнота — зокрема, у Польщі привели армію до стану підвищеної бойової готовності. Про це повідомляє Bild.

12:00 — Зараз більшість уваги зосереджена на перевороті у росії. Але навіть у такому стані окупанти завдають збитків. ОК "Північ" повідомило, що вночі росіяни били ракетами по території України крилатими ракетами повітряного базування із бомбардувальників Ту-95мс, Ту-22м3, морського базування "Калібр" та ударними дронами Shahed-136/131.

Літаки стратегічної авіації у кількості 10-ти одиниць здійснили пуски 40 крилатих ракет Х-101/Х-555 з Каспійського моря. 8 бомбардувальників дальньої авіації Ту-22м3 завдали ударів 9-ма ракетами Х-22 з північного, південного та східного напрямків. З акваторії Чорного моря окупанти здійснили пуски двох ракет морського базування "Калібр". Із півдня противник атакував двома ударними дронами Shahed-136/131.

Збито усі 40 крилатих ракет Х-101/Х-555, одну крилату ракету "Калібр" та два ударні дрони "Shahed-136/131".

Обстріл росії 24 червня
Понад 40 ракет летіло в українців цієї ночі

10:00 Під завалами на пошкоджених поверхах будинку на Соломʼянці можуть бути люди. Рятувальники продовжують пошуково-рятувальну операцію.

09:00 Кількість загиблих внаслідок падіння уламків російської ракети на багатоповерхівку у в Солом’янському районі Києва зросла до трьох людей.

Загальні втрати ворога за час повномасштабного вторгнення на цей момент складають 223 910 військових — Генштаб.

За добу ЗСУ знищили 580 окупантів.

08:00 Під час ракетного удару по Дніпру постраждали 8 людей, у місті є руйнування.

Водночас ЧВК "Вагнера" заявили про блокування Ростова.

07:00 Внаслідок падіння уламків на багатоповерховий житловий будинок у Києві загинули двоє людей, ще вісім отримали поранення, повідомила місцева влада.

У той же час рано вранці в небі над Одесою спрацювало ППО.

06:00 Нічна атака ворога на Київ: ППО збила понад 20 ракет окупантів над столицею.

05:00 Удар ворога по Дніпру: вщент зруйновані кілька будинків, є постраждалі.

04:06 В більшості областей оголошено відбій повітряної тривоги.

03:53 В Києві уламки збитої ракети впали на жилий будинок, виникла пожежа, постраждали дві людини.

01:38 У низці областей оголошено повітряну тривогу.

01:00 В росії фсб звинуватила пригожина у закликах до "початку громадянського конфлікту".

00:00 У низці відділів поліції Ростовської області оголошено план "Крепость", особовий склад приведений у повну бойову готовність, є наказ посилити пости на кордоні з Україною, — пишуть росЗМІ. У центрі Ростова помічена військова техніка.

Про те, що відбувалося 21 червня, читайте у матеріалі: Війна — день 483: ЗСУ продовжують розвивати наступ, незважаючи на запеклий опір окупантів

Як були справи 22 червня, дивіться за посиланням: Війна — день 484: важкі бої на Донбасі та просування ЗСУ на півдні

З даними за 23 червня можна ознайомитись у трансляції: Війна – день 485: продовження контрнаступу України та загроза теракту на ЗАЕС