Арешт для одіозного "Паші Мерседеса": суд ухвалив нове рішення

Читать на русском
Автор
4890
Митрополит Паша "Мерседес" (Лебідь)
Митрополит Паша "Мерседес" (Лебідь). Фото Украинская правда

Колишнього очільника Києво-Печерської лаври підозрюють за двома статтями Кримінального кодексу

Скандально відомого митрополита Павла Лебедя, якого вчора помітили в Лаврі, залишили під цілодобовим домашнім арештом на 2 місяці. Незважаючи на доказову базу, адвокат продовжував наполягати на тому, щоб екснаміснику Києво-Печерської лаври скасували запобіжний захід.

Про це повідомляє ТСН із зали суду. Раніше його адвокат Олег Поваляєв підтвердив візит Паші "Мерседеса" до Лаври через несподівану причину — пообідати, і заявив, що не вважає це порушенням домашнього арешту.

Відомо, що сьогодні, 30 червня, у Солом'янському суді Києва відбувається засідання про продовження Павла Лебедя домашнього арешту із зобов'язанням носити електронний браслет. Звинувачення вимагало, щоб запобіжний захід був продовжений ще на два місяці. Водночас сторона захисту наполягає на нібито безпідставних звинуваченнях і вимагає від суду скасувати домашній арешт.

Згідно з інформацією суду, колишнього намісника Києво-Печерської лаври та митрополита УПЦ МП підозрюють у розпалюванні міжрелігійної ворожнечі (ч. 1 ст. 161 КК) , а також виправданні нападу росії на Україну (ч. 1 ст. 436−2 ККУ).

"Паша Мерседес" у залі суду

Раніше "Телеграф" розповідав, скільки московський патріархат заробляв на Лаврі. Йдеться про десятки мільйонів гривень.