Уоллес пояснив скандальну заяву про "Амазон" та подяку України

Читать на русском
Автор
591
Бен Уоллес порозумівся за скандал із Зеленським
Бен Уоллес порозумівся за скандал із Зеленським

Слова Уоллеса були не про уряди

Після українських чиновників за скандал із Зеленським поспішили пояснитися і у Британії. Її міністр оборони заявив, що його не так зрозуміли.

Про це написав міністр оборони Британії Бен Уоллес на своїй сторінці у Facebook.

За його словами, його коментар був не про уряди, а про громадян та депутатів міжнародної спільноти.

"Я говорив про необхідність для України іноді визнавати, що в багатьох країнах та в деяких парламентах немає такої сильної підтримки, як у Великій Британії", — каже міністр.

Він додав, що владі його Великої Британії пощастило, що населення та всі партії у парламенті підтримують зусилля країни щодо надання допомоги Україні.

"Мої коментарі прагнули показати те, що важливо пам’ятати, що не потрібно розмовляти з самими собою, а потрібно докладати зусиль, щоб достукатися до інших громадян, яких все ще потрібно переконати. Коментарі про "Amazon" були зроблені минулого року, щоб підкреслити, що відносини Британії з Україною є не "транзакційними", а скоріше "партнерськими"", — написав Уоллес.

Також міністр додав, що він особисто продовжуватиме підтримувати Україну доти, доки це буде потрібно, "але національні парламенти часто мають конкуруючі потреби, і Україна та Великобританія повинні продовжувати заохочувати цю сильну підтримку, використовуючи факти та дружбу".

Нагадаємо, що під час саміту НАТО у Вільнюсі міністр оборони Великобританії Бен Уоллес заявив, що країни заходу не онлайн-магазин Amazon, щоб надавати необхідне озброєння Україні на першу вимогу.

"Хочемо ми того чи ні, але люди хочуть бачити хоч трохи подяки...", - сказав він.

У відповідь на це президент Зеленський у саркастичній формі відповів, що "Ми можемо прокидатися вранці і дякувати йому".