Посол України у Великій Британії розкритикував слова Зеленського щодо "подяки Воллесу"

Читать на русском
Автор
1704
Володимир Зеленський
Володимир Зеленський. Фото Офіс президента України

Показувати росіянам якісь конфлікти з міжнародними партнерами — не найкраща ідея

Посол України у Великій Британії, ексглава МЗС Вадим Пристайко назвав "нездоровим сарказмом" висловлювання президента Володимира Зеленського на адресу британського міністра оборони Бена Воллеса, який дорікнув за "недостатню подяку" за військову допомогу.

Про це пише Sky News.

"Я думаю, він відповів трохи з сарказмом у його вчорашній заяві… Він сказав, що щоранку він прокидатиметься і дзвонитиме Бену Воллесу, щоб подякувати йому… Я не думаю, що це здоровий сарказм", — заявив посол.

Він також додав, що небажано демонструвати росіянам будь-які конфлікти з міжнародними партнерами.

"Ми не повинні показувати росіянам, що між нами (з партнерами — Ред.) щось є, вони повинні знати, що ми працюємо разом. Якщо щось трапиться, Бен може подзвонити мені й розповісти все, що він хоче", – вважає Вадим Пристайко.

Зазначимо, раніше Володимир Зеленський розкритикував країни НАТО через їх обговорення лише формулювання на запрошення до Альянсу, а не членства. Своєю чергою Воллес заявив, що Україні варто було б більше дякувати Заходу за зброю, оскільки бажання отримати швидко нову військову допомогу не завжди показує те, що країна вдячна за минулу.

Під час пресконференції на саміті НАТО у Вільнюсі Зеленський відреагував на закид Воллеса і сказав наступне: "Я не знаю, що він має на увазі, як ще ми можемо подякувати. Нехай він напише, як ми можемо ще дякувати. Можемо вранці прокидатися і дякувати йому".

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, що підбиваючи підсумки дводенного саміту у Вільнюсі Зеленський зазначив, що тепер Україна прибрала всі двозначності у питанні свого можливого членства в НАТО.