У Криму приліт у одну з найбільших авіабаз окупантів: де вона розташована і що потрібно знати (карта)

Читать на русском
Автор
6766
Після вибухів виникла потужна детонація
Після вибухів виникла потужна детонація. Фото Колаж

У росії вже заявили, що удару нібито завдано британськими ракетами Strom Shadow

У суботу, 22 липня, в окупованому Криму пролунали вибухи. У районі селища Октябрське Красногвардійського району під удар потрапили склад із боєприпасами та нафтобаза. "Приліт" міг бути у одну з найбільших авіабаз півострова.

"Телеграф" розповідає, де могли статися вибухи.

У селі Новоіванівка поруч з Октябрським, ще з часів СРСР розташована одна з найбільших авіабаз Чорноморського флоту росії. Окупанти могли розмістити там великий склад боєприпасів. Хоча за офіційною інформацією авіабаза нібито зараз не функціонує, масштабна детонація після вибухів свідчить про інше.

Для довідки: Аеродром "Октябрське" – покинутий військовий аеродром у Криму. Один із найбільших аеродромів авіації Чорноморського флоту СРСР. Остання ескадрилья була розформована у 1995 році, відтоді аеродром не використовувався. Проте, невідомо, що там відбувалося після окупації Криму. Судячи з детонації, росіяни могли облаштувати там військову базу.

Інформацію про влучення в російську авіабазу підтвердив журналіст Андрій Цаплієнко.

Центр стратегічних комунікацій ЗСУ підтвердив, що Сили Оборони знищили нафтобазу та склади армії рф в Жовтневому.

У росії вже заявили, що удару нібито було завдано британськими ракетами Strom Shadow. Стверджується, ніби характерний звук прольоту цих ракет було чутно над позиціями окупантів на Херсонщині незадовго до вибухів у Криму. Там поспішили нагадати, що міністр оборони рф сергій шойгу обіцяв "негайно" вдарити по "центрах прийняття рішень" в Україні у разі такої атаки на Крим.

Як писав "Телеграф", хоча окупаційний "глава" Криму сергій аксьонов заявив, що "руйнувань і постраждалих, за попередніми даними, немає", проте одразу після цих слів він повідомив про евакуацію мешканців у радіусі 5 кілометрів від місця вибуху, та зупинку руху на Кримській залізниці.