Одеського військкома-мільйонера відправили за ґрати, але він може вийти під заставу: деталі

Читать на русском
Автор
6130
Євген Борисов
Євген Борисов

Суд ухвалив рішення тримати підозрюваного під вартою

Колишнього голову Одеського обласного ТЦК Євгена Борисова, якого підозрюють у незаконному збагаченні та порушенні порядку несення служби, відправили під варту на 60 днів із можливістю внесення застави у 150 мільйонів гривень.

Як інформує "Суспільне", Борисов має перебувати під вартою до 22 вересня, а у разі внесення застави йому заборонять залишати Одеську область та зобов’яжуть здати документи.

Прокурори під час засідання повідомили, що у 2022 та 2023 роках Борисов за допомогою медичної довідки їхав до Іспанії на лікування, проте сторона звинувачення переконана, що він використав поїздку для відпочинку. Крім того, наголошується, що у цей період у підозрюваного з’явилася нерухомість, яка була оформлена на його родичів.

Адвокати, своєю чергою, наполягали на тому, що підозру Борисову було вручено з порушенням законодавства, а звинувачення є необґрунтованими.

Сторона захисту також переконувала, що майно ексвійськкома мало бути зареєстроване у 2024 році.

Як повідомлялося раніше, військкома Одеської області звинуватили у ввезенні елітного авто під виглядом гуманітарки. Після цього "Схеми" опублікували розслідування "Батальйон Іспанія", в якому фігурував Борисов.

Після того, як скандал спалахнув, президент України Володимир Зеленський дав доручення негайно звільнити його з посади.